Motorola Solutions va dezvălui soluţii foarte avansate necesare misiuni critice, pentru a crea un nivel sporit de siguranţă într-o societate digitală, la Critical Communications World 2018 (15-17 mai, Berlin, Germania, standul C10). La CCW 2018, accentul se va pune pe soluţii destinate atât operatorilor publici, cât şi organizaţiilor comerciale pentru transformarea digitală a siguranţei publice, a managementului dezastrelor 2.0 şi pentru modernizarea reţelelor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Comunicarea în misiuni critice este mai importantă ca niciodată. În perioadele în care se produc dezastre naturale, atacuri teroriste, demonstraţii în masă sau se înregistrează o creştere a violenţei, organizaţiile de siguranţă publică au nevoie de soluţii ultramoderne, inteligente (Smart Public Safety) pentru a acţiuna rapid şi eficient. În plus, în era digitală, evoluţiile rapide ale tehnologiei digitale au un impact puternic asupra vieţii noastre, permiţând dezvoltarea unei economii digitale şi restructurând în mod fundamental domeniul siguranţei publice.

"Societatea, economia şi siguranţa publică trec printr-o transformare digitală. Oferim organizaţiilor de siguranţă publică şi clienţilor comerciali informaţiile şi instrumentele corecte pentru a-i ajuta să îşi sporească eficienţa operaţională, capacitatea de reacţie şi siguranţa", a declarat Mark Schmidl, Vicepreşedinte şi Director General Motorola Solutions pentru Europa, Orientul Mijlociu şi Africa (EMEA). "De la TETRA şi DMR, la LTE, vizitatorii standului nostru la CCW pot evalua unul dintre cele mai cuprinzătoare portofolii de dispozitive de comunicaţii critice, dar şi de date analitice care facilitează transformarea digitală de astăzi".

NOU LA CCW 2018 

TRANSFORMAREA DIGITALĂ A SIGURANŢEI PUBLICE

Complexitatea criminalităţii este tot mai mare, iar necesitatea unui schimb eficient de informaţii în interioriu, dar şi între diferite agenţii, nu a fost niciodată mai mare. Odată cu folosirea tot mai des a camerelor video instalate pe uniformă şi cu creşterea numărului de surse de informare care susţin siguranţa publică, a fost atins un punct de cotitură. Dacă aceste date valoroase nu pot fi utilizate în timp real, organizaţiile de siguranţă publică riscă să nu afle informaţii critice care ar putea schimba deznodământul unui incident.

La CCW 2018, Motorola Solutions demonstrează modul în care organizaţiile de siguranţă publică pot descompune seturi de informaţii, îi pot înzestra mai bine pe ofiţerii din prima linie şi pe operatorii din camera de control. Cu noua generaţie de camere video Motorola Solutions 'Si500 purtate de poliţisti, cu noul dispozitiv LEX L11 LTE, precum şi cu pagerul bi-direcţional ADVISORTM TPG2200, Motorola Solutions prezintă dispozitive gândite şi proiectate pentru a ajuta echipele din prima linie să obţină cele mai bune rezultate, în momentele care contează. Software-ul Centrului de Comandă (Command Center Software) de la Motorola Solutions combină o experienţă unitară şi intuitivă cu capabilităţi inteligente, permiţând operatorilor camerelor de control să gestioneze eficient date diverse, provenite dintr-un număr din ce în ce mai mare de surse. Motorola Solutions va oferi, de asemenea, detalii în exclusivitate despre noua platformă de securitate end-to-end de la Avigilon, care va furniza imagini de înaltă calitate şi date analitice bazate pe Al, destinate siguranţei publice şi fluxurilor comerciale. Alte soluţii prezentate la CCW: suita de sisteme Motorola Solutions pentru siguranţă publică, care includ aplicaţii noi, cum ar fi Capture Mobile Camera app, care permite echipelor din prima linie să înregistreze în siguranţă imagini - video şi audio - cu stabilirea unei cronologii de utilizare încă din momentul capturării.

INTERVENŢIE ÎN CAZ DE CALAMITATE 2.0 (Disaster Relief 2.0)

Când dezastrele lovesc şi comunicarea critică este limitată sau inexistentă, operatorii de siguranţă publică şi utilizatorii comerciali, cum ar fi furnizorii de utilităţi, se pot baza pe reţelele de bandă largă uşor de transportat: Motorola Solutions LXN 500 LTE Ultra Portabil Infrastructure le permite utilizatorilor să îşi ia reţeaua cu ei. Accesibilă în diverse situaţii - de la folosirea în rucsac, la instalarea în vehicul, în clădire sau într-un punct fix - acoperirea LTE poate fi stabilită rapid şi sigur, oriunde şi oricând. Cu o greutate mai mică de 6 kilograme şi cu un timp de activare mai mic de cinci minute de la pornire, LXN 500 LTE Ultra Portable Infrastructure este cea mai mică şi mai uşoară reţea de bandă largă de la Motorola Solutions.

Reţeaua LTE complet funcţională este construită pe o platformă care combină un eNodeB (eNB) şi un nucleu de pachete (Evolved Packet Core - EPC). Infrastructura portabilă creează o bulă LTE cu o acoperire de până la un kilometru şi poate găzdui până la 100 de conexiuni. Acoperirea şi capacitatea la cerere oferă imagini video esenţiale misiunii şi alte informaţii despre aplicaţiile media folosite în misiune în momentul angajării. LXN500, echipat cu Wi-Fi şi GPS poate găzdui, de asemenea, aplicaţii software cum ar fi cartografiere, mesagerie şi streaming video pentru a identifica resursele din teren, în caz de urgenţă şi pentru a permite o colaborare fără probleme. Designul robust, cu o clasificare IP54, rezistă căldurii, frigului, ploii, precum şi umidităţii, prafului şi vibraţiilor.

MODERNIZAREA REŢELELOR, UN PRIM PAS PENTRU TRANSFORMAREA DIGITALĂ

Furnizorii cu viziune de reţele de siguranţă publică preconizează o perioadă îndelungată de coexistenţă a TETRA cu LTE. În timp ce TETRA rămâne cea mai bună tehnologie pentru serviciile de voce esenţiale în misiune, LTE promite aplicaţii de ultimă generaţie, care vor spori siguranţa personalului din prima linie, vor creşte puterea de înţelegere a situaţiei şi vor spori productivitatea. La CCW 2018, Motorola Solutions va demonstra modul în care utilizatorii pot beneficia de reţele integrate TETRA şi LTE în bandă largă.

Tehnologia de ultimă generaţie, cum ar fi sistemele Motorola Solutions DIMETRA X Core systems, permite operatorilor de siguranţă publică şi clienţilor comerciali să profite cât mai mult de actuala reţea TETRA, în timp ce se pregătesc pentru capabilităţi suplimentare de bandă largă LTE, oferite în viitor de banda largă mobilă.

Mai mult decât atât, Motorola Solutions va prezenta actualizări ale sistemului TETRA DIMETRA Express, care oferă acum modularitate şi redundanţă geografică îmbunătăţite şi va prezenta modul în care utilizatorii pot îmbunătăţi siguranţa şi rezilienţa reţelelor critice de comunicaţii de astăzi şi în viitor. La CCW 2018, Motorola Solutions va prezenta, de asemenea, portofoliul său sporit de siguranţă publică cu o nouă ofertă WAVE on-premise. Platforma WAVE conectează reţele disparate, permiţând operatorilor de siguranţă publică şi utilizatorilor comerciali să stabilească o comunicare între telefoane intelingente, radiouri, calculatoare şi telefoane fixe.

DISPOZITIVE COLABORATIVE

La CCW 2018, Motorola Solutions va prezenta, de asemenea, viziunea sa asupra siguranţei publice colaborative şi a fluxurilor de lucru comerciale bazate pe dispozitive TETRA şi LTE dedicate. Într-o lume cu un număr tot mai mare de dispozitive conectate, Motorola Solutions promovează dezvoltarea de soluţii de colaborare, deoarece consideră că oferă flexibilitate, simplifică comunicarea şi reduce riscurile pe care le presupun dispozitivele complexe multifuncţionale. Prin urmare, Motorola Solutions vede o cerinţă clară a pieţei pentru dispozitivele interconectate, care suportă fie reţele TETRA, fie reţelele LTE în bandă largă şi care comunică între ele şi cu alte echipamente din jur, creând o comunicaţie fără sincope între tehnologii.

O componentă-cheie a portofoliului de sisteme de colaborare Motorola Solutions este noul dispozitiv LEX L11 Mission Critical LTE. Pe lângă faptul că oferă o gamă largă de funcţii inovatoare, inclusiv o platformă mobilă securizată end-to-end, LEX L11 colaborează perfect cu alte dispozitive compatibile prin Bluetooth, ca parte a unei reţele personale securizate. Această funcţie de colaborare permite utilizatorilor să profite de performanţele ambelor tehnologii - de exemplu, utilizatorii pot beneficia de acoperirea combinată a reţelelor TETRA şi a reţelelor publice de siguranţă în bandă largă sau pot utiliza LEX L11 ca interfaţă de utilizator primară pentru comunicaţiile pe bază de TETRA şi LTE.

Participaţi la sesiunile noastre cu experţi, la CCW 2018:

"Factorul uman: Cum va sprijini tehnologia serviciile de urgenţă de mâine", cu Paul Steinberg, Senior Vice President and Chief Technology Officer, Motorola Solutions 

17 mai 2018, de la 11:30-12:00

"Experienţe de la cea mai mare implementare a ITCS în transportul public din Europa: Rheinbahn-ul german" cu Reinhard Renja, Project Manager System Planning and System Administration at Rheinbahn AG

17 mai 2018, de la 2:00-2:30pm

Despre Motorola Solutions

Motorola Solutions (NYSE: MSI) creează soluţii inovatoare şi servicii de comunicare esenţiale în timpul misiunilor, care ajută organele de siguranţă publică şi clienţii comerciali să construiască oraşe mai sigure şi comunităţi prospere. Pentru evenimente în curs de desfăşurare, vizitaţi www.motorolasolutions.com/newsroom sau abonaţi-vă la fluxul nostru de ştiri.

Vizitaţi Motorola Solutions Public Safety pe Twitter

Vizitaţi Motorola Solutions pe LinkedIn

Contacte Media
Elvan Lindberg
Motorola Solutions
Mobil: +46 (0)707448893
Elvan.Lindberg@motorolasolutions.com

Susanne Stier

Motorola Solutions

Mobil: +49 (0)172 6161773

Susanne.Stier@motorolasolutions.com

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.