Biblioteca Metropolitană Bucureşti a redeschis, marţi, Mediateca şi Artoteca, care alături de Biblioteca Sonoră vor funcţiona în Şoseaua Mihai Bravu nr. 4, în apropiere de Piaţa Obor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Mediateca este o filială BMB destinată, prin specificul fondului pe care-l deţine, în mod special iubitorilor de muzică, care stochează cărţi, albume, CD-uri, DVD-uri, casete video şi audio, cu producţii artistice realizate de-a lungul anilor atât în ţară, cât şi în străinătate.

Artoteca este un spaţiu destinat publicului iubitor de arte vizuale, care va găzdui expoziţii diverse, de la pictură, artă fotografică, sculptură, tapiserie, până la expoziţii documentare. Aici va funcţiona şi Biblioteca Sonoră, destinată persoanelor cu probleme de vedere, cu un fond şi aparatură specializată. 

Biblioteca Sonoră este un spaţiu special amenajat pentru a fi accesibil şi util persoanelor cu deficienţe de vedere. 

Cu ocazia inaugurării, a avut loc vernisajul expoziţiei "E-Etic şi Estetic", expoziţie organizată de Fundaţia Adevăr şi Centrul Cultural HDU, cu sprijinul Uniunii Artiştilor Plastici. Un mini-recital de operă cu arii din Mozart, Beethoven, Lehar, Wasserman şi Marţian Negrea a încheiat seara. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.