Niro Investement Group, unul dintre cele mai mari grupuri de afaceri din România cu experienţă în domeniul investiţiilor imobiliare, în dezvoltarea şi administrarea activelor, a anunţat marţi că va investi 60 milioane euro pe piaţa hotelieră şi a turismului din România, în următorii patru ani.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Banii vor fi direcţionaţi în Grand Hotel du Boulevard, hotel ce urmează a fi redeschis la finalul anului 2019 sub brandul hotelier de lux Corinthia, într-un parteneriat strategic cu Saheg, pentru deschiderea unui centru de excelenţă în domeniul ospitalităţii în România şi în deschiderea unui nou hotel premium în Bucureşti destinat oamenilor de afaceri.

“Este o perioadă extraordinară în ceea ce priveşte dezvoltarea  Niro Investment Group şi suntem onoraţi să fim partenerii unor nume de marcă din sectorul hotelier de lux internaţional precum Corinthia, sprijinind astfel creşterea pieţei hoteliere şi turistice locale. Redeschiderea Grand Hotel du Boulevard reprezintă un proiect imobiliar major al companiei noastre dezvoltat în sectorul ospitalităţii,  în condiţiile în care intenţionăm să dezvoltăm în timp un portofoliu valoros de hoteluri şi restaurante în România”, a afirmat Nicolae Dumitru, preşedinte al Niro Investment Group.

În luna martie a acestui an, lanţul hotelier Corinthia Hotels şi Niro Investment Group au anunţat semnarea unui parteneriat pe termen lung pentru deschiderea unei noi clădiri de lux în Bucureşti: hotelul Grand Hotel du Boulevard, o clădire istorică emblematică ce îşi va redeschide porţile pe 1 decembrie 2019. 

Construită în 1867, clădirea monument istoric a fost utilizată ultima dată ca hotel în urmă cu peste zece ani, în prezent urmând să fie renovată pentru a se putea ridica la standardele caracteristice de lux şi stil ale hotelurilor Corinthia. Proiectul de renovare a hotelului este coordonat de QP Management, o companie asociată grupului hotelier Corinthia, specializată în design, inginerie şi management care va aduce o echipă internaţională de manageri de proiect, ingineri şi designeri de renume, implicaţi în alte proiecte mari de restaurare din lumea întreagă.

Consultanţa de business în cadrul tranzacţiei a fost oferită de compania Beaufort Global, una dintre cele mai mari firme de investiţii, dezvoltare şi administrare de active cu sediul în Dubai, Emiratele Arabe Unite. PORR, o companie de construcţii europeană cu tradiţie şi abordare inovatoare, a fost angajată în calitate de contractor general pentru realizarea lucrărilor de renovare a clădirii.

Pe lângă acest parteneriat, Grupul Niro a anunţat semnarea unui contract de colaborare şi susţinere a Serviciul de Ajutor Maltez din România (SAMR), o organizaţie non-profit care în ultimii 25 de ani a derulat programe pentru persoanele vulnerabile – persoanele în vârstă, bolnave, persoanele cu handicap şi alte grupuri vulnerabile. Serviciul de Ajutor Maltez din România este una dintre organizaţiile Ordinului Suveran de Malta.

De asemenea, Niro a semnat un parteneriat cu Saheg, sprijinit de către Hama, pentru lansarea unui centru de excelenţă în managementul hotelier.

Pentru a susţine piaţa în creştere din sectorul ospitalităţii şi al turismului, Niro Investment Group a semnat cu Institutul elveţian de educaţie în sectorul ospitalităţii Swiss Alpine (Saheg) un acord strategic pe termen lung în urma căruia se va înfiinţa un centru de excelenţă în managementul hotelier şi artă culinară în România.

Această iniţiativă este sprijinită de asociaţia Hospitality Asset Managers (Hama) din Orientul Mijlociu şi Africa. Centrul va stabili standardele de excelenţă în ceea ce priveşte formarea în domeniul managementului ospitalităţii şi a serviciilor asociate din România şi din regiune. Obiectivul institutului este acela de a aduce nivelul competenţelor din sectorul hotelier la standardul cerut de turiştii locali sau internaţionali care călătoresc de plăcere sau în scop de afaceri.

În plus, un nou proiect hotelier va fi dezvoltat de către Grupul Niro care se adresează călătorilor de business şi de leisure. 

Niro Investment Group va continua să îşi crească investiţiile în industria ospitalităţii prin amenajarea unui nou hotel premium în Bucureşti, situat pe Bulevardul Expoziţiei. Se estimează că noul hotel se va deschide până în 2021 şi va avea o suprafaţă totală construită de circa 30.000 metri pătraţi, fiind destinat oamenilor de afaceri şi turiştilor de plăcere.

Niro Investment Group este un grup românesc cu capital integral privat, care acţionează ca dezvoltator de afaceri, investitor, antreprenor general şi manager de infrastructură. Grupul are un portofoliu de proiecte dezvoltate care totalizează o suprafaţă de 500.000 de metri pătraţi construiti, cu o valoare de peste 400 milioane euro.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.