Subsidiara din România a băncii austriece Raiffeisen Bank a anunţat marţi că a înregistrat un profit net în primele trei luni de 212 milioane de lei, mai mult decât dublu faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, în condiţiile în care activele totale ale băncii au crescut în primul trimestru al acestui an cu 13%, până la 37,21 miliarde lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Motorul principal al acestei evoluţii a fost activitatea de creditare, în condiţiile în care creditele acordate clienţilor au crescut în valoare netă cu 15%, echilibrat, pe totate segmentele de clienti – corporaţii mari şi medii, IMM-uri şi persoane fizice.

”Creditele acordate corporaţiilor mari şi medii au crescut în fiecare luna din 2018 (o creştere de 18%, an pe an), preponderente fiind finanţările de proiecte sau creditele de tip overdraft. Creditele IMM au fost sustinute în principal de programul Cosme, cu o creştere de 21% an pe an”, se arată în comunicat.

Pe partea de economisire, depozitele atrase de Raiffeisen Bank au crescut cu 17% în primul trimestru al anului 2018 (an pe an) şi au depăşit valoarea de 30,4 miliarde de lei.

Veniturile băncii au ajuns la 554 milioane lei în primele trei luni ale anului, în creştere cu 16%, iar cheltuielile operaţionale au avansat uşor, până la 320 milioane lei.

Rata creditelor neperformante a ajuns la un nivel de 5,8% la final de martie 2018, faţă de 6% în decembrie 2017 şi 8,3% în martie 2017.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.