Tenorul Plácido Domingo va aduce în Regatul Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord un show TV asemănător „X Factor”, dar dedicat cântăreţilor de operă aspiranţi, scrie The Telegraph.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Show-ul va fi bazat pe formatul „Virtuosos”, care a avut succes în Ungaria, după ce a fost lansat în anul 2014. Acesta a ajutat mai mulţi concurenţi să îşi lanseze carierele pe plan naţional.

Plácido Domingo s-a alăturat consiliului formei britanice care deţine drepturile pentru acest format la nivel internaţional.

Show-ul va fi dezvoltat pentru publicul britanic de compania de producţie Fulwell 73, din consiliul căruia face parte James Corden.

„Talent show-ul «Virtuosos» şi activităţile pe care le implică acesta reprezintă un plus minunat pentru lumea muzicii clasice, pentru încurajarea tinerelor talente din acest domeniu şi pentru dezvoltarea gustului pentru muzica clasică”, a spus Plácido Domingo.

„Încă de când am început să mă implic în acest format, am fost foarte impresionat de talentele pe care le-am descoperit deocamdată doar în Ungaria şi sunt sigur că voi fi la fel de impresionat în alte ţări, în timp ce acest format îşi găseşte noi publicuri şi câştigă noi iubitori de muzică clasică, prezentată într-un mod contenporan”, a adăugat tenorul.

„Sper că, devenind acţionar în compania Virtuosos Holding Ltd, voi putea încuraja în continuare atât talentele pe care le descoperim, cât şi managementul companiei prin intermediul experienţei mele şi legăturilor pe care le am în jurul lumii”, a mai spus el.

Show-ul nu a fodt preluat încă de o televiziune britanică. Însă, anterior, formate precum „Big Brother” şi „The Voice” au fost create pentru pieţe europene, înainte ca acestea să aibă succes şi la televiziuni britanice.

Plácido Domingo este interpret de operă, născut pe 21 ianuarie 1941, la Madrid, renumit pentru vocea sa puternică şi versatilă de tenor lirico-dramatic, care i-a permis să cânte chiar şi roluri de bariton, dar mai ales pentru virtuozitatea artei sale vocale şi calitatea interpretării sale dramatice. A interpretat peste 150 de roluri în spectacole de operă.

Artistul spaniol a contribuit la popularizarea operei în anii 1990 prin turneele din seria ”Trei tenori”, alături de Luciano Pavarotti şi José Carreras - care au cântat împreună în mai multe ocazii, dar mai ales la ceremoniile de deschiderile ale celor trei Campionate Mondiale de fotbal organizate în Italia, Statele Unite şi Franţa, urmărite de peste un miliard de persoane.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.