Procurorul şef al DIICOT, Daniel Horodniceanu, a declarat vineri că în dosarul Black Cube s-a format o a treia comisie rogatorie, procurorii mai având nevoie de răspunsuri la câteva întrebări.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"E în lucru (dosarul Black Cube, n.r.), s-a făcut un supliment de comisie rogatorie în Israel şi aşteptăm răspuns, procurorii mai au nişte întrebări şi vor să lămurească toată starea de fapt. Este a treia comisie", a declarat Daniel Horodniceanu la ieşirea din Ministerul Justiţiei, unde a susţinut un interviu pentru un nou mandat la şefia DIICOT.

Daniel Horodniceanu a declarat în 6 februarie că 90 la sută din probatoriile din dosarul Black Cube sunt finalizate, însă dacă nu există colaborare din partea fostului ofiţer SRI Daniel Dragomir, inculpat în acest dosar, „lucrurile se vor opri”.

Fostul ofiţer SRI Daniel Dragomir a stat în arest preventiv din 14 septembrie până în 29 decembrie 2016, în dosarul "Black Cube", în care este acuzat de constituire a unui grup infracţional organizat, instigare la acces ilegal la un sistem informatic, instigare la transfer neautorizat de date informatice, instigare la operaţiuni ilegale cu dispozitive şi programe informatice, instigare la fals informatic, în formă continuată şi instigare la violarea secretului corespondenţei.

În dosarul “Black Cube” este cercetat de procurorii DIICOT şi Yossi Barkshtein, angajat al firmei israeliene de investigaţii.  Pe numele lui Barkshtein a fost emis din 8 august un mandat de arestare preventivă în lipsă.

Potrivit procurorilor DIICOT, Daniel Dragomir ar fi luat legătura cu un reprezentant al companiei israeliene Black Cube, căruia i-a spus că vrea denigrarea unor persoane pe care le considera responsabile pentru trimiterea lui în judecată de către DNA, cerând demararea operaţiunii "Tornado”.

În dosarul Black Cube, Curtea de Apel Bucureşti a decis definitiv, în 26 ianuarie 2017, condamnarea lui Ron Weiner la doi ani şi opt luni de închisoare cu suspendare, după ce a admis acordul de recunoaştere a vinovăţiei încheiat de israelian cu procurorii DIICOT, pentru că a recunoscut toate faptele de care a fost acuzat, printre care şi accesarea ilegală a adreselor de e-mail ale unor apropiaţi ai procurorului şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.