Zece poliţişti din cadrul Poliţiei municipiului Brăila au fost achitaţi, iar alţi 12 colegi ai lor au primit pedepse cu suspendare, toţi fiind judecaţi pentru că ar fi primit între 100 şi 1.500 de lei de la conducători auto depistaţi cu nereguli pentru a nu-i sancţiona. Decizia Tribunalului Brăila nu este definitivă şi poate fi atacată în termen de 10 zile de la comunicare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Tribunalul Brăila a decis, joi, achitarea a zece poliţişti din cadrul Poliţiei municipiului Brăila, care au fost trimişi în judecată pentru luare de mită, abuz în serviciu sau fals intelectual.

Instanţa a decis achitarea acestora, fie pentru că nu există probe că au săvârşit infracţiunile, fie pentru că fapta nu este prevăzută de legea penală, fie pentru că fapta nu a fost săvârşită cu vinovăţia prevăzută de lege.

Alţi 12 poliţişti care au fost judecaţi în acelaşi dosar, tot din cadrul Poliţiei municipiului Brăila, au primit condamnări cuprinse între doi şi trei ani de închisoare pentru pentru luare de mită, abuz în serviciu, fals intelectual sau complicitate la luare de mită, instanţa hotărând suspendarea executării acestor pedepse.

Tribunalul Brăila a mai decis ca cei 12 să nu-şi poată exercita profesia de poliţist pe o durată de trei ani de la rămânerea definitivă a acestei sentinţe.

Decizia Tribunalului Brăila nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel în termen de 10 zile de la comunicare.

Procurorii au stabilit că, în perioada decembrie 2014 – aprilie 2015, cei 22, agenţi de poliţie din cadrul Poliţiei Municipiului Brăila – Biroul Rutier şi Biroul de Ordine publică, au primit bani sau alte foloase necuvenite din partea unor conducători auto care erau depistaţi în trafic că au încălcat normele legale referitoare la regimul rutier, în schimbul nesancţionării acestora. Sumele de bani primite de către inculpaţi variau între 100 şi 1.500 de lei şi erau remise poliţiştilor, fie în documentul RCA, fie în palmă cu ocazia strângerii de mână sau în portbagajul autoturismului din dotare.

“Modul de operare precaut şi planificat al inculpaţilor, precum şi limbajul codificat utilizat în a pretinde sume de bani, denotă o specializare şi o abilitate sporită de a folosi metode care să îngreuneze identificarea şi tragerea la răspundere penală”, au precizat procurorii.

Cei 22 de poliţişti au fost trimişi în judecată în iunie 2015 de către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.