Rapperii americani Eminem şi Jay-Z dau în judecată Weinstein Company, susţinând că aceasta le datorează sute de mii de dolari pentru mai multe proiecte de film.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Deadline.com, cei doi rapperi au de recuperat împreună peste 800.000 de dolari, plus drepturi pentru mai multe proiecte.

Cele două procese intentate de artişti vin în timp ce Weinstein Company – care a fost una dintre cele mai mari companii de producţie de la Hollywood – se confruntă cu falimentul, după ce producătorul Harvey Weinstein a fost concediat, în urma mai multor acuzaţii de hărţuire sexuală şi viol care au fost lansate la adresa lui. Ulterior, un acord de vânzare a companiie pentru 500 de milioane de dolari către un grup de investitori a eşuat.

Eminem susţine că Weinstein Company îi datorează în total 352.000 de dolari pentru că i-a folosit trei melodii în filmul „Southpaw” (2015).

„Phenomenal”, „Phenomenal 2” şi „Kings Never Die” apar toate pe coloana sonoră a filmului în care rolul principal este interpretat de actorul Jake Gyllenhaal. Până în prezent, Weinstein Company i-ar fi plătit lui Eminem 48.000 de dolari.

De cealaltă parte, prin procesul intentat, Jay Z susţine că această companie îi datorează cel puţin 480.000 de dolari. Această datorie ar fi legată de serialul documentar „TIME: The Kalief Browder Story” şi de serialul care urmează să apară „Rest in Power: The Trayvon Martin Story”. Rapperul ar cere plata acestei datorii în două tranşe, a câte 240.000 de dolari.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.