PNL îi urează bun venit în partid europarlamentarului Siegfried Mureşan, care a trecut de la PMP la liberali. Eurodeputatul spune că se alăturăPNL ca să câştige alegerile europarlamentare şi să scoată PSD de la guvernare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Într-un mesaj pe Facebook, PNL îi urează bun venit în partid lui Mureşan, care anunţă la rândul său, pe reţeaua de socializare, că a decis să se alăture PNL.

”Am decis să mă alătur Partidului Naţional Liberal (PNL). PNL este principalul partid de centru-dreapta din România, principalul opozant al Partidului Social Democrat (PSD) şi principalul partid membru al Partidului Popular European (PPE) în România. Pentru a scoate PSD de la guvernare avem nevoie de un PNL cât mai puternic. Vom oferi cetăţenilor toate motivele să voteze PNL la următoarele rânduri de alegeri. Obiectivul este clar: câştigarea alegerilor europarlamentare şi scoaterea PSD de la guvernare. Pentru alegerile europarlamentare, vom prezenta cel mai bun program electoral, cea mai bună listă de candidaţi şi o agendă pentru cea mai bună reprezentare a României în Europa”, scrie Siegfried Mureşan.

El susţine că munca sa din Parlamentul European aduce beneficii concrete pentru români: ”Sunt primul europarlamentar român ales negociator-şef al Parlamentului European pentru Bugetul Uniunii Europene (UE) în valoare de 160 de miliarde de euro şi am realizat 8 rapoarte în calitate de raportor al Parlamentului European şi 29 ca raportor din partea Grupului PPE de la începutul mandatului până acum. Ca negociator-şef pentru Bugetul UE, am obţinut creşterea fondurilor europene structurale şi de coeziune cu aproape 55%, de la 30 de miliarde de euro la 46 de miliarde de euro, am obţinut cu 15% mai multe fonduri pentru burse Erasmus, am lansat Programul Interrail de acordare de bilete gratuite de tren pentru tinerii care împlinesc 18 ani şi vor să viziteze Europa. Totodată, am obţinut un sprijin mai mare pentru tinerii fermieri şi pentru Republica Moldova, mai mulţi bani pentru programele care creează locuri de muncă pentru cetăţenii europeni, pentru investiţii în infrastructură, cercetare, inovare şi securitate. Încă de la începutul mandatului meu, am adus în ţară 3,57 de milioane de euro pentru a ajuta cei 1.000 de muncitori disponibilizaţi de la fabrica de sârmă de la Câmpia Turzii care se închisese şi am negociat un ajutor de 8,5 milioane de euro pentru România din Fondul European de Solidaritate - ajutor care a compensat cheltuielile autorităţilor din România ca urmare a inundaţiilor din 2014”.

Eurodeputatul precizează că va susţine în continuare: o bună guvernare, o administraţie publică eficientă, care să pună cetăţeanul în centrul atenţiei, o economie puternică, orientată spre viitor, bazată pe inovare, sprijin pentru întreprinzători, fiscalitate simplă, care să nu împovăreze cetăţeanul şi mediul privat, o educaţie în care tinerii să înveţe profesiile de care au nevoie pentru a avea succes pe piaţa forţei de muncă, o Europă care să ofere oamenilor siguranţă şi bunăstare.

”PSD ne duce înapoi în toate aceste domenii importante pentru români. Economia, justiţia, sănătatea, educaţia, politica externă, în toate aceste domenii PSD şi-a demonstrat incompetenţa. Fiecare zi în care PSD, în frunte cu infractorul Liviu Dragnea, se află la guvernare, este o zi proastă pentru România. De aceea, obiectivul este să câştigăm alegerile europarlamentare şi să scoatem PSD de la guvernare. Eu îmi voi continua activitatea în Parlamentul European cu aceeaşi convingere şi determinare să obţin un sprijin cât mai mare pentru cetăţenii români şi europeni şi voi lupta, la fel ca până acum, pentru respectarea şi apărarea statului de drept, a independenţei justiţiei, instituţiilor şi pentru o economie puternică”, mai scrie Mureşan.

Partidul Mişcarea Populară (PMP) a anunţat vineri că îi cere demisia europarlamentarului Siegfried Mureşan din partid şi din Parlamentul European, după ce acesta ar fi decis să se alăture PNL, unde "i s-a garantat un loc eligibil pe listele pentru alegerile europarlamentare de anul viitor".

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.