Ambasada Statelor Unite la Bucureşti a transmis un mesaj în care deplânge moartea Doinei Cornea.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Dizidentă şi opozantă vocală a opresivului regim comunist din România, doamna Cornea a luptat ani pentru a aduce libertatea în România. Curajul său de a vorbi împotriva unui regim represiv şi abuziv i-a inspirat pe mulţi români şi constituie un exemplu pentru toţi.

Libertatea care există acum şi care s-a răspândit în toată România este rezultatul eforturilor de o viaţă ale doamnei Cornea şi ale compatrioţilor săi. Aplaudăm eforturile Doinei Cornea, unul dintre eroii români ai luptei împotriva comunismului şi sperăm ca moştenirea sa să dăinuiască pe măsură ce românii continuă să construiască o naţiune bazată pe principiile democratice şi pe statul de drept”, a fost mesajul ambasadei.

Doina Cornea, publicist, traducător şi profesor, a murit vineri, la Cluj-Napoca. În vârstă de 89 de ea, ea este un simbol românesc al luptei anticomuniste. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.