Pompierii din judeţele Gorj, Mehedinţi şi Timiş, care i-au ajutat pe colegii lor din Caraş- Severin să stingă incendiul izbucnit în Parcul Naţional Domogled, s-au retras de la locul intervenţiei, după ce nu au mai fost observate focare. Cu toate acestea, incendiul nu este declarat lichidat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Caraş- Severin, nu au mai fost observate focare, joi seară, în Parcul Naţional Domogled.

”Forţele s-au retras de la locul intervenţiei din Parcul Naţional Domogled. Nu s-au mai observat focare. Elicopterul a efectuat azi (joi – n.r.) cinci misiuni de aruncare cu apă. Forţele venite în sprijin din judeţele limitrofe şi-au încheiat intervenţia în judeţul nostru”, transmite ISU.

Cu toate acestea, incendiul nu este declarat lichidat, urmează ca pompierii din Caraş- Severin să intervină şi vineri.

”Mâine (vineri – n.r.) vor acţiona aproximativ 80 de persoane, pompieri militari din cadrul Inspectoratului nostru şi angajaţi ai Direcţiei Silvice. Elicopterul rămâne în zonă, pentru efectuarea unei noi misiuni de recunoaştere mâine dimineaţă”, mai transmite ISU Caraş- Severin.

Incendiul din Parcul Naţional Domogled a afectat patru hectare de pădure.

Incendiul a izbucnit vineri după-amiază, când un turist a observat coloana de fum care ieşea din pădure şi a sunat la numărul de urgenţe 112. Intervenţia la sol este dificilă din cauza reliefului abrupt.
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.