Aproximativ 140 de pompieri din judeţele Caraş-Severin, Gorj, Mehedinţi şi Timiş, alături de angajaţi ai Ocolului Silvic şi rangeri, intervin pentru a şaptea zi consecutiv pentru stingerea incendiului din Parcul Naţional Domogled. Specialiştii de la Direcţia Silvică estimează că suprafaţa afectată este de aproximativ patru hectare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Caraş-Severin, pentru a şaptea zi consecutiv 140 de pompieri, rangeri si angajaţi ai Ocolului Silvic intervin pentru stingerea incendiului din Parcul Domogled. Oamenii cară apa pe munte în rucsaci speciali, purtaţi în spate, pentru a stropi în zonele afectate. Ei merg pe jos aproximativ o oră şi jumătate, de la bază şi până în zona incendiului. După ce rucsacul se goleşte, ei se întorc pe aceeaşi distanţă, pentru realimentare.

Alături de pompierii din Caraş-Severin, Gorj, Mehedinţi şi Timiş, intrvine şi un elicopter al MAI care aruncă apă peste pădurea care fumegă, cu un dispozitiv Bambi Bucket.

Specialiştii de la Direcţia Silvică au estimat că aproximativ patru hectare de pădure sunt afectate de incendiul din Parcul Naţional Domogled. ”Focarele observate se manifestă în acelaşi perimetru în care s-a intervenit şi în zilele trecute. Specialiştii din cadrul Direcţiei Silvice estimează suprafaţa totală afectată pe parcursul ultimelor zile la aproximativ patru hectare”, au transmis reprezentanţii ISU Caraş-Severin.

Incendiul în Parcul Naţional Domogled a izbucnit vineri după-amiază, când un turist a observat coloana de fum care ieşea din pădure şi a sunat la numărul de urgenţe 112. Aproximativ 20 de pompieri, alături de angajaţi de la Ocolul Silvic şi rangeri au intervenit imediat, iar sâmbătă au solicitat ajutor din judeţele Timiş, Gorj şi Mehedinţi. Intervenţia la sol este dificilă din cauza reliefului abrupt.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.