Numele actorului de comedie Bill Cosby, în vârstă de 80 de ani, care a fost condamnat pentru agresiune sexuală de un tribunal din Pennsylvania, a fost şters din lista Academiei americane de televiziune. Cosby a fost inclus în 1992 în timpul ceremoniei de la Walt Disney World, scrie The Hollywood Reporter.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Numele fostei vedete din Cosby Show nu mai apare pe site-ul Academiei, în lista laureaţilor, iar o statuie a actorului care a fost instalată în Hall of Fame Plaza nu va mai fi repusă la loc după renovări. Totuşi, o biografie încă există pe site-ul Academiei. 

Această acţiune a fost urmată de alte instituţii care au eliminat onorurile acordate în trecut actorului. De la condamnarea din 26 aprilie, Yale University şi Temple University (absolvită de Cosby) au renunţat la diplomele de onoare pe care i le-au acordat, iar Bounce TV nu mai difuzează "Cosby Show".

Cosby se confruntă cu peste 50 de acuzaţii de hărţuire sexuală. A fost condamnat săptămâna trecută pentru agresiune sexuală în formă agravantă în urma acuzaţiilor aduse de Andrea Constand, jucătoare de baschet şi fost director de operaţiuni al echipei de baschet a Universităţii Temple în 2004. 

Academia americană de televiziune încă îl include în lista sa pe Tom Brokaw, care a fost acuzat săptămâna trecută de hărţuire sexuală de către colegi mai tineri de la NBC News în anii 1990. Brokaw a negat învinuirile. 

Născut pe 12 iulie 1937, în Philadelphia, William Henry Cosby Jr. a primit o bursă sportivă la Temple University şi a început să facă stand-up comedy. A apărut în mai multe spectacole de varietăţi, iar în 1965 s-a făcut remarcat în serialul "I Spy”.

În perioada 1984 - 1992, în "The Cosby Show", a jucat rolul ginecologului Cliff Huxtable, amuzant tată de familie, căsătorit cu o avocată.

Serialul NBC a avut un succes incredibil, devenind cel mai popular show de televiziune din istorie, iar Cosby o figură majoră în cultura pop americană a celei de-a doua jumătăţi a secolului 20.

A scris numeroase cărţi şi a fost, timp de mai multe decenii, membru în consiliul de administraţie al Universităţii Temple, până când a demisionat în 2014, după ce a început scandalul agresiunilor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.