Un avion rus de vânătoare de tip Su-27 a efectuat o interceptare ”neprofesionistă” a unui avion de spionaj de tip P-8 aparţinând Marinei americane (US Navy) marţi, în spaţiul aerian internaţional, la Marea Baltică, au declarat doi oficiali din cadrul Apărării pentru CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Avionul rus s-a apropiat la şase metri de aeronava americană, a declarat un oficial, precizând că ”întâlnirea” a durat aproximativ nouă minute.

Această interceptare a fost catalogată de oficiali sigură dar neprofesionistă, iar un reprezentant al US Navy a declarat pentru CNN că Marina nu clasifică în mod oficial întâlniri aeriene în acest fel.

Marina clasifică interceptări aeriene fie ca sigure, fie ca periculoase.

Un purtător de cuvânt al Forţelor Navale americane în Europa, locotenent-comandorul Zach Harrell a refuzat să comenteze incidentul în detalii.

”Nave şi aeronave americane interacţionează cu regularitate cu unităţi militare din alte ţări”, a spus el.

Marina va furniza informaţii despre interacţiuni periculoase, a precizat Harrell.

Ultima interceptare periculoasă a unei aeronave aparţinând Marinei americane de către un avion rus de vânătoare a avt loc în ianuarie, când un Su-27 a zburat la aproximativ 1,5 metri de un avion de tip EP-3.

US Navy a catalogat această interceptare drept periculoasă şi neprofesionistă.

În urma acestui incident, Departamentul de Stat american a acuzat Moscova că ”încalcă în mod flagrant acordurile în vigoare şi dreptul internaţional”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.