Justiţia iraniană a interzis utilizarea aplicaţiei de mesagerie securizată Telegram din motive de securitate naţionaă, potrivit televiziunii naţionale scrie Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Având în vedere diverse plângeri depuse de cetăţeni iranieni contra reţelei de socializare Telegram şi în baza cererii organismelor de securitate însărcinate cu lupta împotriva activităţilor ilegale ale Telegram, justiţia interzice utilizarea sa în Iran”, a precizat luni televiziunea.

În urmă cu 12 zile, Iranul le-a interzis deja organismelor de stat să folosească Telegram, o aplicaţie larg utilizată de presă, personalul politic, întreprinderi, dar şi de către cetăţeni obişnuiţi.

Telegram avea 40 de milioane de utilizatori în Iran.

Guvernul blochează pe Internet accesul la numeroase site-uri considerate drept infracţionale sau şocante, însă numeroşi iranieni ocolesc acest filtru folosid un program VPN care furnizează conexiuni criptate la reţele private din străinătate.

Un VPN îi permite unui utilizator de Internet să-şi folosească compiterul ca şi cum s-ar afla în altă ţară.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.