Mai multe vedete, printre care Jennifer Lawrence, Brad Pitt, Meryl Streep, George Clooney, Leonardo DiCaprio, Jake Gyllenhaal, Bill Murray, Julia Roberts, Rachel McAdams şi Stephen King, au depus luni obiecţii faţă de vânzarea companiei falimentare Weinstein Co., în ziua în care s-a încheiat depunerea ofertelor pentru licitaţia care va avea loc vineri, relatează Variety.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Aceştia susţin că deţin o parte dintre participaţii pe diferite proiecte şi sunt împotriva transferării drepturilor lor în acele proiecte fără a le fi plătite datoriile. 

Multe vedete au fost reprezentate de două firme de avocatură: Landau Gottfried & Berger din Los Angeles şi Cross & Simon din Wilmington, Delaware. 

Quentin Tarantino a depus de asemenea o obiecţie extinsă, pretinzând că deţine mai mult de 4,5 milioane de dolari din patru proiecte de film, în timp ce agenţia Creative Artists vrea 300.000 de dolari pentru serviciile oferite pentru serialul tv "Waco". 

În plus, Comitetul creditorilor neasiguraţi, care le reprezintă pe presupusele victime ale abuzurilor sexuale la care au fost supuse de Harvey Weinstein, au depus o obiecţie faţă de vânzarea companiei către Lantern Capital, aleasă să facă prima ofertă de cumpărare, stabilind un prag minim. 

Surse citate de Reuters spun că Lantern Capital ar urma să preia Weinstein Co. Lantern a oferit 310 milioane de dolari cash pentru compania lui Weinstein. 

Însă Comitetul, care mai reprezintă vânzători, firme de avocatură şi studiouri, a argumentat că oferta firmei Lantern nu a fost făcută corect, şi că Weinsteins Co. nu este sigură că i-au fost astfel apărate drepturile în privinţa valorii acţiunilor. 

Procurorul general al New York-ului, Eric Schneiderman, le-a cerut licitatorilor să constituie un fond separat pentru compensarea victimelor lui Weinstein, şi să se angajeze ca la locul de muncă să implementeze norme privind stoparea hărţuirii sexuale. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.