Coreea de Nord îşi va alinia fusul orar celui al Coreei de Sud, cu treizeci de minute mai devreme, începând de la 5 mai, în cadrul unui ”prim pas practic în vederea reconcilierii naţionale şi unităţii”, a anunţat luni presa publică din Nord, scrie Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Liderul nord-coreean Kim Jong-un a declarat că a simţit o ”ruptură dureroasă” să vadă ceasurile afişând orele diferite ale Phenianului şi Seulului pe un zid, în cursul întâlnirii de vineri cu preşedintele sud-coreean Moon Jae-in - primul summit intercoreean după mai bine de un deceniu.

Anunţarea aceste schimbări de fus orar confirmă declaraţii făcute duminică de către reprezentanţi sud-coreeni, potrivit cărora Kim Jong-un s-a angajat să suprime fusul orar al Nordului.

Fusul orar al Coreei de Nord a fost instituit în 2015 cu scopul de a marca 70 de ani de la eliberarea de sub jugul japonez.

Coreea de Sud şi Japonia au acelaşi fus orar - GMT+9.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.