Pompierii care au intervenit, duminică, pentru a treia zi consecutiv, pentru stingerea incendiului de pădure din Parcul Naţional Domogled din judeţul Caraş- Severin s-au retras odată cu lăsarea serii, urmând să continue operaţiunile luni. Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgentă Caraş-Severin spun că există pericolul de extindere a incendiului din cauza vântului puternic.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgentă Caraş-Severin, după ce au efectuat şapte aruncări cu apă elicopterele MAI au rămas la sol din cauza vântului puternic. De altfel, vântul bate foarte tare şi există pericolul extinderii focului. 

”Din nefericire, s-a înteţit vântul, ceea ce poate avea ca efect intensificarea incendiului. Efectivele de la sol au început să se retragă pentru astăzi de la locul intervenţiei. Elicopterele rămân în zonă şi vor interveni şi mâine, dacă vor permite condiţiile meteo”, au transmis reprezentanţii ISU Caraş-Severin. 

Pompierii vor fi cazaţi, peste noapte, de Primăria Toplet, urmând să reia activitatea de stingere a incendiului luni dimineaţă. 

Reprezentanţii ISU Caraş-Severin spun că a mai fost identificată doar o porţiune de aproximativ 100 metri liniari unde arde mai intens.  

Incendiul a izbucnit vineri după-amiază în Parcul Naţional Domogled, iar intervenţia pompierilor este dificilă, având în vedere relieful abrupt. ISU Caraş-Severin au solicitat forţe speciale din judeţele Timiş, Gorj şi Mehedinţi, iar aproximativ o sută de pompieri luptă cu focul. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.