Premierul rus Dmitri Medvedev susţine ideea transformării într-o infracţiune penală a respectării sancţiunilor impuse de Statele Unite, a anunţat acesta într-un interviu difuzat sâmbătă pe postul Rusia1, scrie Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Washingtonul a impus sancţiuni dure unora dintre cele mai mari companii ruse şi oameni de afaceri ruşi, pe 6 aprilie, vizând aliaţi ai preşedintelui Vladimir Putin, cu scopul de a pedepsi Moscova din cauză că s-a amestecat în alegerile americane din 2016 şi a altor activităţi răuvoitoare.

Întrebat ce părere are despre un proiect de lege iniţiat în Duma de Stat, Camera inferioară a Parlamentului rus, vizând transformarea în infracţiune penală a respectării sancţiunilor americane, Medvedev a răspuns că aceste restricţii au scopul să distrugă sistemul socio-politic rus şi să provoace pagube economiei şi persoanelor.

”Dacă aşa stau lucrurile, atunci implementarea acestor sancţiuni de către cetăenii ţării oastre trebuie să fie o infracţiune. Nimeni nu ar trebui să aibă dreptul să respecte aceste acţiuni de frica de a-şi asuma răspunderea administrativ sau penal”, a declarat el.

Medvedev a mai declarat că Guvernul ar trebui să susţină companiile ruse vizate de sancţiuni, pentru a se asigura că nu se pierd locuri de muncă.

Premierul a anunţat, pe de altă parte, că Rusia este pe cale să ia o decizie cu privire la creşterea vârstei de pensionare.

În ceea ce priveşte postul său în urma alegerilor, Medvedev a spus că doreşte să continue să aibă un rol de pe urma căruia ţara să profite la maximum.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.