Preşedintele executiv al PMP Eugen Tomac spune că premierul Viorica Dăncilă trebuie să demisioneze din funcţie, afirmând că „această mediocritate politică” nu ar fi trebuit numită în această funcţie. Tomac a adăugat că PMP va susţine moţiunea de cenzură împotriva guvernului Dăncilă, întrucât PSD a aruncat ţara în haos.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Dăncilă trebuie să plece. Am spus din prima clipă că această mediocritate politică nu trebuia numită premier şi nu a ţinut nimeni cont de noi. Acum e târziu. Dezastrul abia începe. În mod categoric, Preşedintele Iohannis are dreptate. El coordonează politica externă în statul român, iar premierul, indiferent de numele lui, are obligaţia instituţională de a obţine acordul Preşedintelui în astfel de probleme. PMP va susţine moţiunea de cenzură împotriva cabinetului Dăncilă. PSD trebuie să plece de la guvernare, pentru că a aruncat ţara în haos, iar acum, o izolează pe plan internaţional”, a scris Eugen Tomac pe pagina sa de Facebook.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat vineri că Viorica Dăncilă nu face faţă poziţiei de prim-ministru al României şi i-a cerut public demisia, spunând că îi retrage încrederea. Şeful statului a invocat disputa Guvern - BNR şi memorandumul privind mutarea ambasadei României la Ierusalim.

„Retrag încrederea doamnei Dăncilă. După cum am spus, pe 29 ianuarie Guvernul a fost învestit. Au trecut trei luni, după care pot să trag o concluzie - doamna Dăncilă nu face faţă poziţiei de prim-ministru a României şi transformă astfel Guvernul într-o vulnerabilitate pentru România. De aceea solicit public demisia doamnnei Dăncilă din funcţia de prim-ministru al României”, a spus Iohannis.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.