Cele şase bombe de aviaţie descoperite, joi, la ieşire din Focşani spre Goleşti, la circa 400 de metri de DN 2, vor fi duse pe un teren din localitatea Milcovul, urmând ca operaţiune de distrugere a lor să înceapă vineri dimineaţă, în jurul orei 9.00.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat transmis, joi seară, de ISU Vrancea, echipa pirotehnică intervine la ora transmiterii acestei ştiri  pentru ridicarea şi transportarea, în condiţii de siguranţă, a celor şase bombe de aviaţie descoperite în apropierea DN 2,  în vederea distrugerii într-un loc care să elimine orice pericol pentru cetăţeni.

În acest scop, s-a identificat un teren pe raza comunei Milcovul. Activităţile de distrugere a bombelor de aviaţie vor începe vineri, de la 9.00.

Pompierii susţin că la momentul descoperirii bombelor acestea nu aveau montat dispozitivul de iniţiere a exploziei (focosul), iar încărcătura explozivă a bombelor este TNT, popular cunoscut sub denumirea de trotil. Acesta este un exploziv stabil, care nu explodează decât prin amorsarea cu un exploziv mai puternic.

Pompierii au explicat faptul că măsurile de protecţie a zonei sunt asigurate de două echipaje de Poliţie şi un echipaj de jandarmi.

Şase bombe de aviaţie din al Doilea Război Mondial, în greutate de aproximativ 500 de kilograme fiecare, au fost descoperite joi după-amiază la iesirea din Focşani spre Goleşti, în apropierea Drumului Naţional 2 (E 85), şosea intens circulată.

Din informaţiile furnizate de purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vrancea, Cristina Pârvu, primul proiectil a fost descoperit de un localnic, în timpul unor lucrări agricole.

La faţa locului au fost mobilizate mai multe echipaje de pompieri şi poliţişti. Proiectilul a fost găsit la o distanţă de aproximativ 400 de metri de şosea. Ulterior, alte cinci bombe de aviaţie au mai fost descoperite acolo.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.