Un medic ginecolog de la Spitalul de Urgenţă Sfântul Pantelimon care a pretis diferite sume de bani unei paciente este cercetat penal pentru luare de mită şi a fost plasat sub control judiciar pentru 60 de zile.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat de presă transmis, miercuri, de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti, procurorii au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de un medic ginecolog de la Spitalul de Urgenţă Sfântul Pantelimon, pentru infracţiunile de luare de mită şi participaţie improprie la fals intelectual.

Potrivit procurorilor, la data de 22.02.2018, medicul a pretins de la o pacientă suma de 650 lei, cu ocazia controlului medical efectuat în cadrul unui cabinet particular, în vederea efectuării unei proceduri medicale în cadrul Spitalului de Urgenţă Sfântul Pantelimon. 

”La data de 16.04.2018, inculpatul a pretins suma de 700 de lei de la aceeaşi pacientă, cu ocazia controlului medical efectuat în cabinetul său particular, în vederea întreruperii cursului sarcinii prin simularea unei stări de urgenţă necesară pentru realizarea acestei proceduri, iar la data de 24.04.2018 a primit suma de bani pretinsă în acest scop, la Spitalul de Urgenţă Sfântul Pantelimon”, anunţă procurorii. 

Potrivit acestora, prin ordonanţa din data de 24.04.2018 s-a luat măsura preventivă a controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile faţă de medicul în cauză. 

Cercetările sunt continuate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi Direcţia Anticorupţie pentru Municipiul Bucureşti şi Judeţul Ilfov.
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.