Două elicoptere ale Inspectoratului General de Aviaţie (IGAv) cu dispozitive Bambi Bucket acţionează, luni, în tandem pentru stingerea incendiului de la Cetatea Poenari, fiind efectuate până acum zece misiuni de stingere. Restricţia de circulaţie pe Transfăgărăşan rămne valabilă pe toată durata operaţiunii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) a anunţat, luni, că acţiunea de stingere a incendiului de la Cetatea Poenari continuă că dou elicoptere ale IGAv cu dispozitive Bambi Bucket.

”Cel de al doilea elicopter IGAv a sosit în această dimineaţă în zona afectată, iar, în acest moment, operaţiunile de stingere se desfăşoară coordonat, în tandem, cu ambele elicoptere. S-au executat 10 misiuni de stingere cu ajutorul dispozitivelor speciale ataşate elicopterelor”, au anunţt reprezentanţii IGSU.

Potrivit acestora, restricţia de circulaţie instituită pe DN7C  Transfăgărăşan - se menţine pe întreaga durată a operaţiunii.

”Cetatenii sunt sfătuiţi să evite deplasarea în zona incendiului, iar dacă aceasta este absolut necesară, să respecte recomandările autoritatilor”, mai spun reprezentanţii IGSU.

Incendiul a izbucnit duminică după-amiaza, iar luni peste două sute de pompieri acţinează pentru stingerea focului care a cuprins pădure şi litieră.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.