Aproximativ 10.000 de persoane participă, sâmbătă, la un nou protest la Budapesta, ei manifestând împotriva controlului guvernului asupra presei, care l-ar fi ajutat pe premierul Viktor Orban să câştige alegerile din 8 aprilie, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Înainte de  protest, organizatorii au postat pe Facebook un mesaj în care menţionează că presa de stat a devenit “maşina de propagandă” a lui Orban.

“Scopul nostru principal este să demontăm controlul pe care îl are Fidesz asupra presei. Însă şi partidele de opoziţie au o datorie, pentru că şi ele sunt responsabile pentru situaţia în care ne aflăm. Împreună cu acestea trebuie să luptăm pentru o nouă lege electorală, corectă, şi pentru a fi anchetate cazurile de corupţie”, au menţionat organizatorii protestului.

Protestatarii săau strâns în faţa parlamentului, fluturând drapelul naţional şi pe cel al Uniunii Europene.

La Budapesta au avut loc proteste şi în urmă cu o săptămână, când au ieşit în stradă mii de manifestanţi.

Viktor Orban a început al treilea mandat de prim-ministru după victoria în alegerile din 8 aprilie. Mesajul său ferm anti-imigranţi i-a adus partidului său, Fidesz, o majoritate puternică în parlament, câştigând două treimi din locuri.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.