Preşedintele PMP Timiş, deputatul Cornel Sămărtinean a anunţat că va denunţa protocolul semnat în 2016, după alegerile locale, cu PSD şi ALDE, pentru Consiliul Judeţean Timiş, în urma căruia consilierul judeţean al PMP, Roxana Iliescu ocupă funcţia de vicepreşedinte al CJ Timiş. Social- democraţii spun că vor discuta această situaţie în cadrul Biroului Politic Judeţean.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Liderul PMP Timiş, deputatul Cornel Sămărtinean, a anunţat, vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, că va rupe protocolul cu PSD şi ALDE, semnat la nivelul Consiliului Judeţean Timiş în 2016. Sămărtinean spune că decizia a fost luată în Consiliul Executiv al filialei.

„Au fost discuţii aprinse în interiorul Consiliului Executiv judeţean al Partidului Mişcarea Populară Timiş şi sigur că la un moment dat s-a cerut un vot şi s-a votat cu unanimitate, prin care s-a decis denunţarea protocolului semnat de Roxana Iliescu şi PSD în anul 2016, împreună cu ALDE.  Acest lucru sigur că presupune ca toate formaţiunile politice care au semnat acel protocol să pornească de la zero şi să reluăm toate negocierile care au fost purtate. Trebuie să renunţe toată lumea la toate funcţiile obţinute în urma acestui protocol”, a declarat Cornel Sămărtinean.

Liderul PMP Timiş mai spune că acest protocol nu a fost respectat niciodată.

”Protocolul şi-a pierdut esenţa şi nu a fost respectat niciodată şi mă refer la politicile de promovare atât a ideilor, cât şi a proiectelor PMP la nivelul administrării publice judeţene a Consiliului Judeţean.  Odată cu denunţarea acestui protocol, trebuie să se revină la forma iniţială din 2016 şi în urma acestor renegocieri toată structura şi toată configuraţia politică a judeţului trebuie să se refacă. PSD ar trebui să renunţe la funcţia de preşedinte, ALDE ar trebui să renunţe la funcţia de vicepreşedinte cum şi PMP, sigur, va trebui să renunţe la toate funcţiile din Consiliul Judeţean şi va trebui să decidem cu adevărat ce ne dorim pentru judeţul nostru, ce este mai bine să facem pentru judeţ. Sigur că PMP, în momentul acesta, invită toate formaţiunile de dreapta, în primul rând, să se ascoieze şi să vină la discuţii”, a spus liderul PMP Timiş.

Cornel Sămărtinean susţine, totodată, că un nou protocol ar putea fi semnat oricând cu PSD, însă doar în condiţiile în care Consiliul Judeţean Timiş ar atrage bani europeni şi investiţii în judeţ.

Sămărtinean a mai spus că, în cursul zilei de vineri, va aduce hotărârea PMP la cunoştinţa conducerilor PSD şi ALDE, precizând că are acordul conducerii naţionale a partidului pentru acest demers.

Decizia PMP Timiş a fost salutată de preşedintele PNL Timiş, Nicolae Robu care în calitate de primar al municipiului Timişoara se află în oraşul Porto din Portugalia.

„Salut, din Porto, denunţarea de către PMP a protocolului de colaborare cu PSD! PMP este un partid de dreapta, iar partidele de dreapta trebuie să strângă rândurile pentru a învinge PSD-ul, nicidecum să se alieze cu PSD! Sper ca noi, aici, în judeţul Timiş, să dăm exemplu de înţelepciune şi înţelegere corectă a modului cum trebuie să facem politică! Dacă fosta conducere PMP ar fi avut aceeaşi abordare ca actuala, judeţul Timiş ar fi fost, astăzi, condus de dreapta politică! PNL a făcut, în 2016, tot ce i-a stat în putinţă în acest sens!”, a notat liderul PNL Timis Nicolae Robu pe pagina sa de Facebook.

Liderul PSD Timiş, Călin Dobra, care ocupă şi funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Timiş, a declarat pentru News.ro că va avea loc o discuţie în cadrul Biroului Politic Judeţean al partidului, despre această situaţie.î

"Este decizia PMP. În cei doi ani au fost parteneri serioşi şi din punctul nostru de vedere am respectat protocolul. În momentul în care vom primi o înştiinţare oficială din partea PMP despre ruperea protocolului, vom convoca şi vom discuta în cadrul BPJ”, a declarat Dobra. În urma protocolului semnat în anul 2016, după alegerile locale, funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Timiş este ocupată de PSD (Călin Dobra), iar cele două funcţii de vicepreşedinte sunt ocupate de PMP (Roxana Iliescu) şi ALDE (Traian Stancu). Vicepreşedintele  CJ Timiş, Roxana Iliescu se află în cocediu.  Aceasta a pierdut alegerile pentru şefia PMP Timiş, în faţa lui Cornel Sămărtinean, după o conferinţă de alegeri cu scandal, în care mai mulţi membri s-au îmbrâncit. În urma rezultatului alegerilor, Roxana Iliescu şi-a anunţat demisia din cadrul partidului, însă, deocamdată nu a semnat un act oficial.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.