Cântăreaţa americană Tina Turner, care s-a retras din activitate în urmă cu opt ani, a participat marţi, la Londra, la premiera musicalului despre viaţa ei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Tina Turner şi-a făcut apariţia la Aldwych Theatre din capitala Marii Britanii în aplauzele spectatorilor, care s-au ridicat atunci când artista a intrat în sală şi şi-a ocupat locul.

„În primul rând, este dificil să vezi pe altcineva făcând ceea ce am făcut noi timp de 40 de ani. Sunt o perfecţionistă, aşa că privesc cu ochi critic”, a spus ea pentru BBC după spectacol. „Dar când mă uit şi văd că a fost făcut atât de bine, mă simt mândră”.

Rolul principal în musical este jucat de Adrienne Warren, actriţă americană care a mai apărut în „Dreamgirls”, „Bring It On: The Musical” şi „Orange is the New Black”.

În spectacol sunt cuprinse piese ca „Proud Mary”, „The Best”, „I Can't Stand The Rain”, „What's Love Got To Do With It” şi „River Deep, Mountain High”.

Musicalul spune povestea vieţii lui Turner, din copilărie şi până la concertul din Brazilia, în 1988, unde a cântat în faţa a 180.000 de oameni, înregistrând un record, şi nu se sfieşte să arate şi partea mai puţin frumoasă a vieţii artistei - abuzurile fostului soţ Ike Turner (jucat de Kobna Holdbrook-Smith), cel care a adus-o în faţa publicului la începutul anilor 1960.

„Tina: The Musical” este regizat de Phyllida Lloyd, care a mai semnat „The Iron Lady” şi „Mamma Mia!”.

Tina Turner a colaborat îndeaproape cu echipa de producţie a musicalului.

Primele recenzii au fost pozitive. Michael Billington de la The Guardian a notat spectacolul cu patru stele, interpretarea lui Warren fiind apreciată, iar per ansamblu musicalul este „atât de bine pe cât se poate”.

Dominic Cavendish a acordat cinci stele spectacolului şi a scris în The Telegraph că Warren devine Turner în mod „magic”. În opinia lui, musicalul nu se ridică la nivelul lui „Hamilton”, însă este un spectacol inteligent.

Stephen Dalton de la The Hollywood Reporter a făcut o recenzie pozitivă în care a punctat şi faptul că unele moment au fost „melodramă pură”.

David Benedict de la Variety a spus că scenariul lui Katori Hall este „dezamăgitor”, adăugând că este „ocazional, teatral, dar rarori dramatic”, dar a lăudat performanţa lui Warren.

Adrienne Warren, în rolul Tina Turner
Adrienne Warren, în rolul Tina Turner

Născută pe 26 noiembrie 1939, în Nutbush, statul Tennessee, Tina Turner deţine recordul Guinness ca artist solo cu cele mai multe bilete de concert vândute vreodată. Şi-a început cariera în anii 1960, devenind cunoscută ca parte a duo-ului Ike & Tina. A debutat solo în 1977. A colaborat cu nume precum The Rolling Stones, David Bowie, Rod Stewart şi Cher, iar discografia sa cuprinde nouă albume de studio, care au fost vândute în peste 100 de milioane de copii în întreaga lume. Între cele mai cunoscute single-uri ale sale se numără „Nutbush City Limits", prima pe care a scris-o, „River Deep - Mountain High", „Private Dancer”, „What You Get Is What You See”, „Steamy Windows", „The Best”, „I Don't Wanna Lose You" şi „Golden Eye”. A fost recompensată cu 8 premii Grammy, iar în 1991 a fost inclusă în Rock and Roll Hall Of Fame. Piesa „River Deep - Mountain High" a fost inclusă în Grammy Hall of Fame, în 1999. Viaţa Tinei Turner a fost ecranizată în 1993, sub numele ”What's Love Got to Do With It”, rolul artistei fiind interpretat de Angela Bassett.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.