Compania franceză de media Lagardère, grup care deţine, între altele, Paris Match şi postul de radio Europe 1, a anunţat marţi că va vinde posturile de radio pe care le deţine în România, Polonia, Cehia şi Slovacia către Czech Media Invest.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În România, Lagardère a deţinut, între altele, Europa FM, care a început să emită în 2000, Regie Radio Music şi Virgin Radio.

Reprezentanţii grupului au precizat, potrivit Reuters, că această vânzare face parte dintr-o strategie extinsă prin care înlătură activităţile care nu fac parte din operaţiunile de bază ale companiei, pentru a-şi îmbunătăţi cash flow-ul.

Lagardère a transmis că preţul pentru care a vândut posturile de radio a fost de 73 de milioane de euro.

Czech Media Invest este controlat de Patrik Tkáč şi Daniel Křetínský.

Křetínský este fondatorul unul holding în domeniul energiei, Energetický a průmyslový Holding (EPH),  şi preşedintele clubului de fotbal Sparta Praga, unde joacă şi românii Nicolae Stanciu şi Bogdan Vătăjelu.

Patrik Tkáč este preşedintele consiliului de administraţie al J&T Banka şi partener în grupul financiar J&T.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.