Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a afirmat luni că este îngrijorat de creşterea indicelui ROBOR, afirmând că va accepta propunerea guvernatorului Băncii Naţionale, Mugur Isărescu, de a discuta, mai ales că şi-au trimis şi scrisori pe acest subiect.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Categoric, da (mă îngrijorează creşterea ROBOR – n.r.). Eu ştiu că Guvernul trebuie să discute cu Banca Naţională şi eu cred că o să accept propunerea domnului Mugur Isărescu să avem o discuţie pe această temă pentru că am avut un schimb de scrisori. Eu îmi menţin puncul de vedere, şi anume că în această ţară Banca Naţionlă va lucra împreună cu Guvernul şi Parlamentul pentru binele acestei ţări”, potrivit lui Dragnea.

Întrebat dacă va face publice scrisorile dintre el şi guvernatorul BNR, acesta a răspuns: “Da, dar nu am stabilit data”.

Indicele Robor la 3 luni, în funcţie de care sunt calculate dobânzile la majoritatea creditelor în lei, a crescut la 2,13%, cel mai mare nivel din decembrie 2017, potrivit datelor publicate luni de Banca Naţională a României (BNR).

Robor la 3 luni este indicatorul principal în funcţie de care se calculează dobânzile variabile la creditele în lei. 

Nivelul anunţat luni este cel mai mare din 14 decembrie 2017, când a fost tot 2,13%.

Totodată, indicele Robor la 6 luni a crescut luni la 2,46%, cel mai mare nivel din 30 octombrie 2014, când a atins acelaşi prag, de 2,46%.  

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.