Tenismenul american Jared Donaldson, locul 51 ATP, a fost la un pas să-l ia la bătaie pe arbitrul partidei cu spaniolul Albert Ramos-Vinolas, locul 24 ATP, din turul I al turneului de 1.000 de puncte de la Monte Carlo, desfăşurat pe zgură.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Scandalul a pornit de la un serviciu al spaniolului, considerat "bun" de arbitrul francez de scaun Arnaud Gabas. Donaldson, 21 de ani, i-a cerut lui Gabas să vină să vadă urma. Arbitrul a arătat o urmă, americanul a susţinut că alta a fost cea a serviciului rivalului, una în afara terenului. Pentru că Gabas nu a cedat, Donaldson a înceut să strige la arbitru şi s-a îndreptat spre el cu pieptul înainte. "Urma e aici!", a strigat jucătorul.

Donaldson nu a vrut să mai continue partida şi a cerut să vină supervizorul. După mai multe minute de aşteptare, americanul a revenit pe teren şi a fost învins, cu 6-3, 6-3.

 

Gabas nu e un arbitru norocos. În februarie 2017, el a fost lovit în faţă cu o minge de jucătorul canadian Denis Shapovalov, la ultimul meci al întâlnirii Canada - Marea Britanie, cu Kyle Edmund, din Cupa Davis.

Shapovalov era condus de Edmund cu 6-3, 6-4, 2-1, după o oră şi 18 minute, în momentul în care, frustrat, a lovit mingea foarte puternic către lateralul terenului şi l-a lovit din greşeală pe arbitrul Arnaud Gabas. Arbitrul de scaun a fost lovit în ochiul stâng, el fiind transportat apoi la spitalul din Ottawa pentru a i se evalua starea. Din fericire, arbiturul a scăpat numai cu o contuzie.

Canadianul a fost descalificat imediat pentru comportament nesportiv şi a fost amendat cu 7.000 de dolari de Federaţia Internaţională de Tenis.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.