Candidatul pro-Uniunea Europeană, Milo Djukanovic, a câştigat alegerile prezidenţiale din Muntenegru, în cadrul unui scrutin văzut drept un test pentru deschiderea ţării faţă de Europa, scrie Politico.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Djukanovic a câştigat 53,8% dintre voturi, conform Centrului pentru Monitorizare şi Cercetare CeMI.

Principalul său contracandidat, Mladen Bojanic, un om de afaceri care a fost susţinut de mai multe partide, printre care şi grupări pro-ruse, a câştigat 33,5% dintre voturi.

Funcţia de preşedinte este una în mare parte formală, dar Djukanovic a susţinut puternic atitudinea pro-europeană a ţării în mandatele sale anterioare ca prim-ministru şi preşedinte.

Djukanovic a ajutat Muntenegru să adere la NATO în 2017 şi a promis că va încheia cu succes discuţiile cu Bruxelles pentru a adera şi la Uniunea Europeană. În vârstă de 56 de ani, el a mai fost de şase ori prim-ministru şi o dată preşedinte, începând cu 1991, conducând în acelaşi timp Partidul Democrat al Socialiştilor din Muntenegru. 

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.