Emma Thompson va regiza un spectacol musical adaptat pentru scenă după filmul de comedie „Dădaca McPhee/ Nanny McPhee”, după ce actriţa britanică a apărut în rolul dădacei în pelicula care a fost lansată în anul 2005, scrie The Hollywood Reporter.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Însă, nu este aşteptat ca Emma Thompson să reia rolul dădacei McPhee în această adaptare pentru scenă. 

Thompson scrie versurile pentru musical, iar Gary Clark compune muzica.

Emma Thompson a scris scenariul pentru filmul „Nanny McPhee” produs de Universal Pictures şi Working Title Films. Pelicula a prezentat o dădacă ce a apelat la magie pentru a educa şapte copii pe care i-a primit în grijă.

Thompson a lucrat şi la scenariul continuării acestui film, „Nanny McPhee - Marea infruntare/ Nanny McPhee and the Big Bang”, de această dată alături de Christianna Brand, autoarea seriei de romane „Nurse Matilda” pe care s-au bazat aceste pelicule.

Emma Thompson, născută pe 15 aprilie 1959, este actriţă şi scenarist. A câştigat două premii Oscar - la categoria „cea mai bună actriţă în rol principal” pentru interpretarea din filmul „Howards End” (1992) şi la categoria „cel mai bun scenariu adaptat” cu filmul „Sense and Sensibility” (1995). În 1994, fost nominalizată la Oscar la ambele categorii de interpretare cu rolurile din filmele „Rămăşiţele zilei/ The Remains of the Day" şi „În numele tatălui/ In the Name of the Father".

Are în palmares şi trei premii BAFTA şi două Globuri de Aur.

A fost apreciată de critica de specialitate şi în alte filme precum cele din seria „Harry Potter", „Nanny McPhee" (2005), „Mai mult decât ficţiune/ Stranger than Fiction" (2006), „Ultima şansă a lui Harvey/ Last Chance Harvey" (2008), „O lecţie de viaţă/ An Education" (2009), şi „Nanny McPhee: Marea înfruntare/ Nanny McPhee and the Big Bang" (2010).

Recent, ea şi-a împrumutat vocea pentru „Beauty and the Beast” (2017) şi urmează să apară în „King Lear” (BBC şi Amazon), „Johnny English Strikes Again”, regizat de David Kerr, şi îi va da voce personajului Polynesia în „The Voyage of Doctor Dolittle”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.