O instanţă din Franţa a pus sechestru pe bunurile imobiliare şi drepturile de autor ale cântăreţului Johnny Hallyday, care a murit în decembrie, în contextul conflictului dintre văduva artistului şi copiii acestuia dintr-o altă căsnicie, care se luptă pentru o avere ce ar ajunge până la 100 de milioane de euro, scrie Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Estimările din presa franceză cu privire la averea artistului variază mult, unele publicaţii scriind că suma ar putea fi mult mai mică, din cauza unor datorii.

Deşi detaliile legate de testamentul lui Hallyday nu au fost făcute publice, avocaţii spun că acesta i-ar fi lăsat întreaga avere celei de-a patra soţii, Laeticia, în vârstă de 42 de ani, cu care s-a căsătorit când aceasta avea vârsta de 21 de ani. 

Fiica lui Hallyday, actriţa Laura Smet, în vârstă de 34 de ani, şi fiul său, cântăreţul David Hallyday, în vârstă de 51 de ani, au acţionat în instanţă, cerând ca averea tatălui lor să fie îngheţată. Instanţa le-a acceptat solicitarea, dar le-a respins cererea de a avea un cuvânt de spus în privinţa unul album al lui Johnny Hallyday care va fi lansat postum şi care, probabil, va genera încasări uriaşe.

Johnny Hallyday a murit pe 6 decembrie 2017, la vârsta de 74 de ani, din cauza unui cancer pulmonar.

Jean-Philippe Smet, cunoscut sub numele de scenă Johnny Hallyday, s-a născut pe 15 iunie 1943. La vârsta de 13 ani a urcat pentru prima dată pe scenă - la Copenhaga, unde a cântat „La Ballade de Davy Crockett". În 1957, a asistat la proiecţia filmului„"Lovin’ You", cu idolul său, Elvis Presley. Atunci s-a hotărât să devină cântăreţ de rock’n’roll.

La vârsta de 16 ani şi-a luat numele de Johnny Hallyday. Printre cele mai cunoscute albume ale sale se numără „Johnny chante Hallyday" (1965), „Derrière l’amour" (1976), „Lorada" (1995), „Sang pour sang" (1999), „Le Coeur des hommes" (2007) şi „Ça ne finira jamais" (2008).

În 2014, la vârsta de 71 de ani, artistul, care a fost supranumit „Elvis francez", a lansat cel de-al 49-lea album de studio, „Rester vivant".

Hallyday a lansat 46 de albume de studio, 25 de albume live, opt filme şi a câştigat 18 discuri de platină. Potrivit AFP, albumele lui Johnny Hallyday au fost vândute în peste 110 milioane de copii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.