189 de proiecte, programe şi campanii de comunicare pe teme sociale s-au înscris în competiţia Gala Societăţii Civile de anul acesta. Mai exact, 155 de proiecte, 21 de programe şi 13 campanii de comunicare din partea organizaţiilor, grupurilor de iniţiativă şi, respectiv, agenţiilor de comunicare şi companiilor din România, se vor alătura celorlalte demersuri notabile din ultimii 15 ani care au scris istoria Galei Societăţii Civile şi au adus schimbare în România.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cele mai multe proiecte au fost înscrise la secţiunea Proiecte pentru Tineret, respectiv 30, această secţiune fiind urmată îndeaproape de Educaţie, Învăţământ, Cercetare, cu 27 de proiecte şi de Proiecte şi campanii de Voluntariat, cu 26 de proiecte înscrise.

„Gala Societăţii Civile a fost iniţiată în anul 2002 pentru a scoate sectorul asociativ din anonimat şi pentru a pune în lumină iniţiativele ce apar la nivelul societăţii civile. Primii 15 ani ai Galei au fost dedicaţi acestei misiuni. Astăzi ne interesează să structurăm toate iniţiativele, atât cele care vin din partea sectorului asociativ, dar şi cele ale societăţii civile. Profitând de contextul oferit de competiţie, care ia anual pulsul sectorului, ne-am propus să identificăm iniţiativele reprezentative realizate de persoane fizice sau de grupuri de iniţiativă constituite informal, de aceea le-am dedicat o secţiune în cadrul ediţiei din acest an. În acelaşi timp, vrem să vedem care sunt cele mai de durată programe ale sectorului asociativ, dar şi proiectele organizaţiilor new entry în sector.” - Florentina Loloiu, Director Programe Gala Societăţii Civile.

Cele 189 de proiecte, programe şi campanii de comunicare pe teme sociale au intrat sub lupa a 45 de juraţi, printre care îi amintim pe: Cătălin Ştefănescu, Mircea Toma, Aurora Liiceanu, Liana Alexandru, Alina Seghedi, Elena Stancu, Vintilă Mihăilescu, Alexandru Negrea, Luiza Vasiliu, Alex Livadaru, Christian China-Birta, Andrei Crăciun, Şerban Alexandrescu, Vlad Mixich, Adriana Liuţe şi Sergiu Voicu. Sunt doar o parte dintre specialiştii în implementarea şi evaluarea proiectelor, cercetătorii, sociologii, jurnaliştii, liderii şi formatorii de opinie ai societăţii civile şi ai sectorului asociativ, consultanţi în CSR, comunicare, corporate affairs şi community affairs, care până în data de 14 mai vor evalua cele 189 de proiecte înscrise la cea de-a XVI-a ediţie a Galei Societăţii Civile.

Pentru mai multe detalii despre Gala Societăţii Civile 2018, vizitaţi: https://www.galasocietatiicivile.ro/participants.php

Gala Societăţii Civile 2018 în cifre:
Număr total de proiecte, programe şi campanii înscrise în competiţie şi forma de organizare

# 189 proiecte, programe şi campanii înscrise în competiţia GSC 2018
# 155 de proiecte
# 21 de programe
# 13 campanii de comunicare

Statistici / judeţe participante

# cele mai multe înscrieri provin de la reprezentanţi din Bucureşti şi Ilfov, 117, repectiv, 19 înscrieri.

# 9 dintre înscrieri provin de la reprezentanţi din judeţul Cluj, 7 înscrieri din Braşov şi 5 din judeţul Timiş.

# câte 4 înscrieri au fost realizate de reprezentanţi din judeţele Iaşi şi Mureş.
# câte 3 înscrieri din judeţele Harghita şi Prahova.

# câte două înscrieri de reprezentanţi din judeţele: Constanţa, Hunedoara, Maramureş, Satu Mare şi Sibiu.

# câte o înscriere a fost realizată de reprezentanţi din judeţele: Arad, Bistriţa-Năsaud, Dâmboviţa, Dolj, Teleorman, Vâlcea.

Statistici formă de organizare

# 116 organizaţii non-profit, neguvernamentale
# 10 grupuri de iniţiativă
# 8 persoane fizice
# 7 agenţii & companii

Statistici înscrieri/ secţiuni
Categoria A

Educaţie, Învăţământ, Cercetare – 27 de proiecte

Artă şi cultură – 25 de proiecte

Apărarea drepturilor individuale/ colective – 9 proiecte

Comportament civic şi Participare publică – 17 proiecte

Sănătate – 19 proiecte

Incluziune socială – 17 proiecte

Servicii de asistenţă socială – 10 proiecte

Protecţia mediului – 11 proiecte

Dezvoltare economică si socială – 6 proiecte

Categoria B

Proiecte şi campanii de Voluntariat – 26 de proiecte

Proiecte pentru Tineret – 30 de proiecte

Categoria C

Programe – 21 de programe

Iniţiative Cetăţeneşti – 17 iniţiative

Campanii de comunicare pe teme sociale – 13 campanii

Categoria D

Premiul Special Organizaţia NEW ENTRY – 22 de proiecte

Premiul Special pentru INOVAŢIE – vor fi desemnaţi după prima etapă de evaluare

În prima etapă, membrii juriului de la secţiunile Categoriilor A şi B vor stabili shortlist-ul de proiecte.
Vor intra pe shortlist toate proiectele care vor obţine în prima etapă nota 5, nota maximă, la criteriul Originalitate. În a doua etapă de evaluare, o echipă de jurizare dedicată va evalua proiectele de pe shorlist pentru a decide câştigătorul Premiului Special pentru Inovaţie
.

***
Despre Gala Societăţii Civile

Gala Societăţii Civile este cel mai amplu proiect care promovează şi premiază activitatea sectorului asociativ din România. Iniţiat în anul 2002, Gala Societăţii Civile are ca misiune recunoaşterea tuturor iniţiativelor luate pentru îmbunătăţirea vieţii într-o comunitate, promovarea şi premierea spiritului civic şi a responsabilităţii sociale în România.

Susţinătorii Galei Societăţii Civile sunt KMG International, în calitate de partener principal, Fundaţia Vodafone România, în calitate de sponsor fondator, BCR şi Bursa Binelui, Regina Maria.

Ediţia a XVI-a este susţinută de Lidl România.

Parteneri media: Adevărul, Dilema Veche, Hotnews.ro, News.ro, Zile şi Nopţi, IQAds, The Institute, Promenada Mall, Ştiri ONG, România Pozitivă.

Parteneri tradiţionali: Gavrilă & Asociaţii, Netvibes România, AVON România, 360 Revolution şi Kaustik.

Gala Societatii Civile este un proiect THE INSTITUTE.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.