Un an ce se anunţă a fi cu temperaturi potrivite şi ploi suficiente pentru o recoltă bogată este foarte îmbucurător pentru agricultori. Însă, o cultură foarte roditoare aduce şi anumite prezente ce sunt mai puţin dorite şi care afectează în mod negativ rezultatele finale ale lucrului, mai exact insectele, ciupercile, acarienii, buruienile sau alţi dăunători.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Efectele create de majoritatea dăunătorilor sunt negative, în sensul că pot ataca planta prin absorbţia sucului celular ori infectarea cu anumite bacterii ori ciuperci ce pot produce foarte uşor moartea plantei. Lupta împotriva insectelor ce aduc toate aceste consecinţe nefaste a fost dintotdeauna destul de dificilă pentru toţi proprietarii de culturi cu cereale, legume ori pomi fructiferi, găsindu-se foarte greu modalităţi productive de a salva o recoltă; o dată ce a fost atacată, este cu atat mai greu sa fie salvată,  dar nu şi imposibil.

Metodele naturale, biologice sau mecanice pe care le-a folosit omul de-a lungul timpului nu şi-au arătat niciodată eficienţa cu succes, în sensul că o neutralizare completă şi totală nu s-a putut produce împotriva tuturor dăunătorilor. Până la momentul cultivării, plantele, fie şi-au deformat forma firească, fie au devenit lipsite de vitamine şi nutrienţi, ajungând chiar a fi toxice, ori fie s-au ofilit prematur.

Cea mai productivă soluţie descoperită este cea chimică, respectiv utilizarea anumitor insecticide, erbicide ori diverse substanţe create special în sensul de a fi utilizate asupra plantelor pentru a ucide şi înlătura orice formă de dăunători. Cele mai cunoscute metode de acest fel se găsesc sub numele de:

·         Erbicide – tratamente care înlătură buruienile ori orice alte ierburi sau plante nefolositoare ce dăunează dezvoltării culturii de vegetale.

·         Insecticide – soluţii ce prezintă o anumită concentraţie chimică ce se îndreaptă asupra uciderii ori prevenirii înmulţirii insectelor dăunătoare. Numărul de specii păgubitoare pentru recoltele din agricultură este unul impresionant, de cca. 10.000, iar înmulţirea lor are loc într-o manieră foarte rapidă, lucru care face mai mult decât necesar găsirea unor soluţii pentru această cauză.

·         Fungicidele – sunt anumite substanţe care se folosesc pentru plantele infectate sau predispuse la o infectare cu diverse boli care se manifestă prin existenţa unor ciuperci. Acţiunea fungicidelor asupra plantelor poate fi de mai multe feluri, mai precis: preventivă (se aplică înainte de instalarea bolii, stopând infecţia şi împiedicând înmulţirea ciupercilor), imunizatoare (au efectul de a inactiva toxinele agentului patogen), curativă (are loc la momentul sau după infectăre şi se utilizează în scop de vindecare a celulei atacate), acţiune sau efect de eradicare (se poate aplica şi în cazul unei infestări totale, având ca efect întreruperea efectului nociv.)

·         Acaricidele – sunt soluţii chimice îndreptate împotriva acarienilor, resprctiv paienjenilor ce se găsesc în culturile agricole. Păianjenul roşu comun, păianjenul roşu al pomilor, precum şi acarianul filocoptid al mărului pot produce consecinţe foarte periculoase asupra plantelor, culminând chiar cu uciderea lor destul de rapid.

Aceste produse aduc numeroase avantaje pentru cei mai mulţi dintre agricultori. În primul rând, modul şi condiţiile de aplicare sunt extrem de facile şi rapide, astfel că nu este necesară o tehnică prea complicată şi care să îşi arate rezultatele după mult timp. De asemenea, preţurile nu sunt deloc costisitoare, putând fi accesibile tuturor, recomandate, mai cu seamă, recoltelor bogate şi întinse de plante.

Cum se utlizează?

Este binecunoscut faptul că multe persoane nu sunt tocmai de acord cu utilizarea acestor substanţe din cauza conceptului de efect chimic. O utilizare corespunzătoare şi care să respecte anumite reguli şi indicaţii generale sau speciale ce se găsesc pe flaconul ce urmează a fi folosit pot înlătura orice consecinţă neplăcută.

Înainte de a fi aplicate astfel de substanţe este important a avea în vedere orice caracteristică esenţială ce ţine de condiţiile climatice, deoarece o ploaie iminentă poate aduce efecte păgubitoare. De asemenea, o măsură  a cantităţii este necesară a avea loc, mai precis evitarea unei supradoze sau a unei concentraţii mai mari decât cea indicată în mod anume.

Este foarte important ca substanţa utilizată să nu atingă şi suprafeţe din culturile vecine. De aceea, trebuie să existe o procedură foarte atentă în locurile ce fac legătura cu hotarul şi, totodată, vântul trebuie să nu posede o forţă prea mare pentru a nu împrăştia substanţa aplicată.

Unele insecticide ori erbicide pot avea efecte mai puţin plăcute doar dacă sunt utilizate la temperaturi mai ridicate, respectiv, de peste 20º C. Pentru a nu există un astfel de risc, este sugerată aplicarea substanţelor în intervale de seară ce presupun lipsa luminei.

Magazinul online Erbicid.ro pune la dispoziţia agriculturilor şi gospodarilor o gamă largă şi diversă de produse care să sporească în cât mai mare măsură recolta de legume, cereale sau fructe. Substanţele şi soluţiile prezintă indicaţii precise în ceea ce priveşte modul de utilizare şi asigură neutralizarea acarienilor, dăunătorilor, ciupercilor, buruienilor sau insectelor păgubitoare. Comenzile se preiau foarte uşor, iar preţurile la care se găsesc produsele sunt foarte accesibile cumpărătorilor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.