Noul său consilier pe probleme de securitate naţională John Bolton l-a sfătuit pe preşedintele american Donald Trump să-şi anuleze o vizită în America de Sud prevăzută săptămâna aceasta, din cauza crizei în curs în Siria, relatează The Associated Press.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Casa Albă a anunţat marţi că Trump şi-a anulat vizita.

Aceaste lucru reflectă un punct de vedere la Casa Albă potrivit căruia o implicare profundă a Rusiei şi Iranului în Siria au complicat calculele cu privire la o reacţie faţă de orice eventual atac american, a declarat un oficial sub protecţia anonimatului, care nu a fost autorizat să vobească despre deliberări interne.

Pe de altă parte, Trump şi premierul britanic Theresa may şi-au afirmat marţi hotărârea, într-o convorbire la telefon, de a nu permite o continuare a unor atacuri chimice în Siria.

”Cei doi lideri au condamnat dispreţul crud faţă de viaţa umană al preşedintelui sirian (Bashar al-)Assad”, a anunţat Casa Albă într-un comunicat, după convorbire, potriv9it AFP.

”Preşedintele şi premierul au căzut de acord să nu lase să continue utilizarea unor arme chimice” în Siria, se arată în comunicat.

Pe de altă parte, Organizaţia Internaţională pentru Interzicerea Armelor Chimice (OIAC) a anunţat marţi că va trimite o misiune de anchetă în localitatea siriană în care a avut loc sâmbătă un presupus atac chimic, potrivit AP.

OIAC a anunţat că secretariatul său tehnic a cerut Guvernului sirian să facă aranjamentele necesare în acest sens.

Organizaţia a precizat marţi, într-un comunicat, că cererea sa a coincis cu o cerere a Guvernului sirian şi Rusiei de ancheta cu privire la acuzaţii referitoare la o folosire a unor arme chimice la Duma.

O echipă se pregăteşte să fie trimisă în Siria în curând, precizează OIAC.

Activişti din opoziţia siriană şi paramedici au anunţat că cel puţin 40 de persoane au fost ucise sâmbătă, la Duma, într-un atac cu armament chimic şi acuză Guvernul sirian de acest atac. Damascul respinge acuzaţiile, pe care le consideră ”fabricate”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.