Un poliţist de frontieră din Oradea a fost reţinut de procurori, după ce în urmă cu câteva luni a solicitat 200 de euro şi a primit 500 de lei de la o persoană pentru a nu o amenda şi pentru a-i permite să intre în ţară.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat al Direcţiei Generale Anticorupţie, miercuri,  ofiţerii de poliţie judiciară ai DGA – Serviciul Judeţean Anticorupţie (SJA) Bihor, în baza ordonanţei de delegare din dosarul penal al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, au pus în executare un mandat de aducere pe numele unui agent de poliţie de frontieră, din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea, cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită.  

Totul a pornit după ce pe data de 11 februarie 2018, o persoană a formulat un denunţ telefonic la Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră Române, în care a semnalat faptul că în cursul zilei respective, cu ocazia intrării în România prin Punctul de Trecere al Frontierei Borş, un poliţist de frontieră român i-a pretins suma de 200 de euro, din care a achitat 500 de lei, pentru nu i se aplica o sancţiune contravenţională şi a i se permite intrarea în ţară.

Imediat, denunţătorul a fost direcţionat către D.G.A. – S.J.A. Bihor, denunţul acestuia fiind înaintat Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, unde procurorul desemnat a dispus iniţial începerea urmăririi penale in rem pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită.

“La denunţ, persoana în cauză a înaintat o înregistrare audio efectuată cu telefonul mobil a convorbirilor avute cu poliţistul de frontieră, din care rezulta că acesta i-a solicitat suma de 200 de euro în scopul menţionat. Ca urmare a cercetărilor efectuate de ofiţerii DGA - Bihor, în baza delegării procurorului, autorul infracţiunii a fost identificat în persoana unui agent de poliţie de frontieră în vârstă de 45 ani”, se arată în comunicat.

Totodată, anchetatorii au mai stabilit că locul în care a fost comisă infracţiunea de luare de mită se află pe teritoriul Ungariei. Poliţistul de frontieră a fost reţinut pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.