Premierul Viorica Dăncilă a declarat, marţi, că se lucrează la un pachet privind Pilonul II de pensii şi a spus că va prezenta mai multe detalii când va fi gata.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Se lucrează la un pachet privind Pilonul II de pensii. Nu vă pot mai multe detalii. O să discut cu ministrul Muncii, după ce acest pachet va fi gata vom vorbi, pentru că nu vreau să venim cu un punct de vedere şi pe urmă să îl schimbăm”, a afirmat Dăncilă.

Referitor la scăderile la contribuţiile din Pilonul II de pensii, Dăncilă a spus: “Contribuţiile la Pilonul II au scăzut de la 5,1% la 3,75% odată cu trecerea contribuţiilor de la angajator la angajat. Legat de Pilonul II vom face un grup de lucru, vom vorbi cu doamna ministru (a Muncii – n.r.) şi, atunci când vor fi gata aceste lucruri, vom veni în spaţiul public şi le vom anunţa”.

De asemenea, referitor la faptul că s-a anunţat că nu vor scădea nominal contribuţiile la Pilonul II, premierul a spus că au fost cazuri izolate de scăderi, dar se vor face verificări în acest sens.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.