Ana Munteanu, câştigătoarea emisiunii "Vocea României", sezonul 2017, o va interpreta pe Sophie în "Mamma Mia!", primul musical produs în România. Personajul va fi interpretat în dublu rol şi de Bianca Purcărea.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Mamma Mia!”, musicalul care a fost urmărit de 60 de milioane de oameni din 50 de ţări, va fi realizat şi în România, premiera având loc pe 24 mai, la Sala Palatului din Bucureşti. 

Acţiunea începe cu Sophie, o tânără aflată în ajunul nunţii, care îşi doreşte să-şi cunoască tatăl biologic şi să fie condusă de acesta la altar. Decide să-i invite pe o insulă grecească pe toţi cei trei bărbaţi din trecutul romantic al mamei sale, fără a le dezvălui motivul.

Bianca Purcărea
Bianca Purcărea

În România, Sophie va fi interpretată, în dublu rol, de două tinere foarte talentate. Ana Munteanu, artista care a devenit "Vocea României" în 2017, în echipa lui Smiley. Acest rol îi aduce multe provocări, după cum spune chiar ea.
"Am participat la casting chiar la îndemnul lui Smiley şi, în prima zi, am cântat piesa <Thank you for the music> de la ABBA, cu foarte mari emoţii! (...) Este un proiect grandios şi mă bucur enorm că fac parte din el. Am şansa să lucrez cu oameni foarte mari din mediul artistic românesc şi să învăţ foarte multe lucruri la repetiţii, în fiecare zi. Este şi o provocare pentru că eu am 16 ani, iar Sophie este mai matură decât mine, în pragul căsătoriei şi în faţa unor alegeri”, declară tânăra.

Rolul lui Sophie va fi interpretat şi de Bianca Purcărea care are 24 de ani şi care a concurat la festivaluri de muzică încă de la 14 ani. De asemenea, ea a participat şi la primul sezon al emisiunii "X Factor", dar şi la Eurovision. "Festivalurile româneşti de muzică mi-au adus multă experienţă, eu le consider o şcoală în sine, pentru că se apropie foarte mult de musical, ca rigori tehnice şi vocale, iar musicalul a fost dintotdeauna genul meu preferat de spectacol", povesteşte Bianca.

Musicalul "Mamma Mia!" a fost lansat în 1999 la Londra, în West End şi apoi în Statele Unite ale Americii, pe Broadway.

Scenarista Catherine Johnson şi producătoarea Judy Craymer au creat acest spectacol inspirându-se din cântecele compuse de Benny Anderson şi Bjorn Ulvaeus, foşti membri ai formaţiei ABBA.

Titlul musicalului este hitul grupului din anul 1975, melodia "Mamma Mia". Musicalul a întrecut producţiile originale pe Broadway, de la "The Sound of Music", "The King and I" şi până la "Damn yankees", cu 1.500 de reprezentaţii. A devenit al 8-lea cel mai longeviv musical de pe Broadway şi al 9-lea cel mai longeviv show din toate timpurile, cu 5.124 de reprezentaţii. În fiecare zi au loc cel puţin 7 show-uri "Mamma Mia!", în jurul lumii.

Povestea a fost adaptată pentru marele ecran în 2008, cu actorii Meryl Streep, Amanda Seyfried, Pierce Brosnan, Colin Firth şi Stellan Skarsgård în rolurile principale.

În România, musicalul "Mamma Mia!" va fi o co-producţie sloveno-română, a companiei Prospot Doo împreună cu un grup de producători reuniţi de compania Atelier Promotion, în colaborare cu WonderTheatre. Prospot Doo a pus deja în scenă versiunile musicalului în Slovenia, Serbia, Muntenegru, Bosnia şi Herţegovina şi Croaţia.

"La aproape 3 ani de la lansarea WonderTheatre suntem bucuroşi să putem prezenta publicului din România unul dintre cele mai de succes musicaluri din lume. Mamma Mia! este o experienţă memorabilă, atât pentru creatori cât şi pentru participanţi, un prilej special de a petrece o seară minunată împreună, cântând, dansând, bucurându-ne pur şi simplu de viaţă, alături de actori foarte talentaţi si interpretări excepţionale pe muzica uneia dintre cele mai îndrăgite trupe din toate timpurile, ABBA”, declară Andrei Boncea, producător WonderTheatre.

La rândul său, Sorin Enache, producătorul Atelier Promotion spune că spectacolul se va întinde pe o perioadă de minimum 2 ani. „Va avea peste 100 de reprezentaţii, iar ambiţia noastră este să ajungem cu această super producţie în toate marile oraşe din România. Cred cu tărie ca va fi nu doar un succes de public, ci va fi foarte fun şi challenging pentru noi, producătorii".

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.