Primăria Sibiu a lansat luni o aplicaţie prin care cetăţenii se pot programa online pentru a depune la ghişeu actele necesare obţinerii actului de identitate, în acest fel fiind eliminată aglomeraţia care se formează de obicei la ghişee. Programările se pot face cu trei luni înainte. Reprezentanţii primăriei spun că în scurt timp aplicaţia va permite programarea online şi pentru înregistrarea naşterilor, transcrierea certificatelor de naştere, schimbarea numelui pe cale administrativă

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Astfel, pe site-ul primăriei este disponibilă de luni aplicaţia pentru programarea online, care se face prin completarea unui formular electronic, cuprinzând data şi ora programării (vor fi afişate doar dacă sunt disponibile), numele, prenumele şi CNP-ul, telefonul şi adrea de e-mail.

După confirmarea rezervării, cetăţeanul va primi un e-mail cu un cod de acces pe care îl poate utiliza în aplicaţie pentru a consulta detaliile, pentru a anula sau a reprograma.

Se poate face programare online pentru eliberarea primului act de identitate la împlinirea vârstei de 14 ani, pentru eliberarea unui nou act de identitate în urma expirării pierderii, furtului, distrugerii sau deteriorării celui anterior sau în cazul schimbării domiciliului, a numelui, a denumirii străzilor sau a renumerotării imobilelor.

De asemenea, se poate face programare pentru obţinere vizei de flotant sau pentru eliberarea unei cărţi de identitate provizorii în cazul persoanelor domiciliate în străinătate care locuiesc temporar în România.

Persoanele programate online vor depune actele la ghişeul nr. 1 din sediul de pe bulevardul Victoriei, nr. 1-3.

„Această nouă metodă nu elimină posibilitatea prezentării direct la ghişeu şi obţinerii unui bon de ordine de la aparatul amplasat în zona ghişeelor. Persoanele care utilizează această metodă vor depune documentele la celelalte ghişee disponibile”, spune primăria, precizând că programul de preluare a documentelor de către acest Serviciu se prelungeşte lunea şi marţea cu încă două ore.

Astfel, programul pentru primirea actelor este 8.30-13.00 şi 14.00-15.30 în zilele de luni, marţi şi joi, 10.00-13.00 şi 14.00-17.30 în zilele de miercuri şi 8.30-12.00 în zilele de vineri. Pentru eliberarea actelor, programul este 15.30-16.30 în zilele de luni, marţi şi joi, 8.30-10.00 şi 17.30-18.30 în zilele de miercuri şi 12.00-13.00 în zilele de vineri.

Reprezentanţii primăriei spun că în scurt timp aplicaţia va permite programarea online şi pentru înregistrarea naşterilor, transcrierea certificatelor de naştere, schimbarea numelui pe cale administrativă, stabilirea filiaţiei sau rectificarea actelor de stare civilă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.