Incidentul de duminică seară în care a fost implicată o aeronavă Blue Air care a plecat de la Cluj-Napoca spre Bucureşti şi al cărei echipaj a fost nevoit să se întoarcă a fost cauzat, cel mai probabil, de o pasăre care a intrat la motor, potrivit companiei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

O aeronavă Blue Air care duminică seară, la ora 21.41, a decolat de pe Aeroportul Internaţional Cluj-Napoca, cu destinaţia Aeroportul Henri Coandă, s-a reîntors la Cluj, la scurt timp.

Compania a comunicat, luni, că în urma verificărilor s-a stabilit că la scurt timp de la ridicarea aparatului de la sol, o pasăre a intrat la motor: "Motorul a fost impactat în urma ingestiei unui FOD, un animal sau o pasăre, chiar la ridicarea aparatului de la sol. (...) motorul prezintă semnele clare ale ingestiei unui corp extern (FOD) la decolare".

"Comandantul a decis, pe baza procedurilor si a compententelor sale, revenirea pe aeroportul Cluj-Napoca. Echipajul nostru nu a solicitat asistenţă la aterizare, revenirea pe pistă s-a realizat normal şi, în niciun moment al zborului, siguranţa pasagerilor Blue Air nu a fost pusă în pericol. (...) O altă aeronavă Blue Air a decolat de pe Aeroportul Otopeni cu destinaţia Aeroportul Internaţional Cluj pentru preluarea pasagerilor şi s-a reîntors la Bucureşti la ora 02.35", a precizat compania, care a transmis şi imagini în care se poate observa o elice deformată.

În avion se aflau între 80 şi 100 de persoane. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.