Un drum judeţean din Tulcea va fi închis, începând de duminică, de la ora 13.00, după ce a fost inundat de Dunăre, în unele locuri apă ajungând la o jumătate de metru. Transportul persoanelor şi mărfurilor în zona respectivă se va face doar pe cale navală.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat al Prefecturii Tulcea, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Tulcea s-a întrunit duminică, în şedinţă extraordinară, şi a decis ca începând cu ora 13.00 să fie închis DJ 222 N, sectorul Tudor Vladimirescu – Pardina.

“Excepţie de la ACESTE prevederi fac: pompierii, poliţia, salvarea, poşta, precum şi mijloacele auto care execută lucrări de eliminare a pericolului de inundaţii”, se arată în comunicatul Prefecturii.

De asemenea, CJSU a decis ca transportul persoanelor şi mărfurilor din localităţile afectate, situate pe braţul Chilia (localităţile arondate comunelor Ceatalchioi, Pardina, Chilia Veche), să fie asigurat, pe cale navală, de către SC Navrom Delta SA Tulcea.

Prefectul judeţului Tulcea, Lucian Furdui, a declarat pentru News.ro, că pe DJ 222 N sunt probleme în două zone, într-una unde apa pe carosabil depăşeşte 20-30 de centimetri, iar în altă zonă apa trece de jumătate de metru, iar drumul nu mai are repere.

Reprezentantul Guvernului în teritoriu a menţionat că drumul respectiv a fost inundat din cauza creşterii nivelului Dunării, menţionând că nu există locuinţe afectate în zonă.

Lucian Furdui a mai spus că sunt informaţii că nivelul Dunării este în creştere uşoară până pe data de 5 aprilie, iar specialiştii nu pot estima deocamdată ce se va întâmpla în continuare, dacă după acea dată nivelul va continua să crească sau să scadă, o situaţie mai exactă putând fi oferită după data de 4 aprilie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.