Alexander Adamescu, fiul omului de afaceri Dan Adamescu, a fost arestat preventiv în cursul lunii martie în Marea Britanie. DNA precizează, joi, că instanţa de judecată din Londra a dispus înlocuirea măsurii controlului judiciar cu cea a arestării preventive în cazul omului de afaceri Alexander Adamescu, cercetat de procurorii anticorupţie pentru două infracţiuni de dare de mită, şi i-a respins cererea de eliberare pe cauţiune, după ce avocatul acestuia a prezentat în faţa instanţei britanice un document care ar fi fost emis de Administraţia Naţională a Penitenciarelor, neasumat însă de această instituţie. DNA mai spune că în baza mandatului european de arestare emis de autorităţile din România încă din 2016 pe numele lui Alexander Adamescu, având în vedere că se află pe teritoriul Marii Britanii, a fost iniţiată procedura de predare a acestuia, astfel încât să fie asigurată prezenţa sa în faţa organelor judiciare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE - DNA: Alexander Adamescu a fost arestat la Londra după ce a avocatul său a prezentat în instanţă un document neasumat de Administraţia Naţională a Penitenciarelor

Potrivit DNA, ca urmare a solicitării formulate de procurorii anticorupţie la data de 6 iunie 2016, Curtea de Apel Bucureşti a emis un mandat european de arestare faţă de omul de afaceri Alexander Bogdan Adamescu, cercetat de procurorii anticorupţie pentru două infracţiuni de dare de mită.

"În baza mandatului european de arestare emis de autorităţile din România, având în vedere că inculpatul se află pe teritoriul Marii Britanii, a fost iniţiată procedura de predare a acestuia, astfel încât să fie asigurată prezenţa sa în faţa organelor judiciare. Din informaţiile primite de la autorităţile britanice a rezultat că, în cursul judecării procedurii de executare a mandatului european de arestare de către o instanţă din Marea Britanie, la data de 31 ianuarie 2018, apărătorii inculpatului Adamescu Bogdan Alexander ar fi prezentat în faţa instanţei de judecată din Londra un document care ar fi fost emis, în aparenţă, de o instituţie din România, respectiv Administraţia Naţională a Penitenciarelor. Documentul nu a fost însă asumat de Administraţia Naţională a Penitenciarelor", mai spune DNA.

În aceste condiţii, în 2 martie 2018, în cadrul procedurii de executare a mandatului european de arestare, instanţa de judecată din Londra a dispus înlocuirea măsurii controlului judiciar cu cea a arestării preventive în cazul lui Adamescu. În 23 martie, instanţa britanică a analizat cererea acestuia de înlocuire a măsurii arestării preventive cu eliberarea pe cauţiune dar, nefiind convinsă de explicaţiile oferite în legătură cu prezentarea acelui document, instanţa a respins solicitarea.

Alexander Adamescu, arestat la Londra pentru falsificarea unor documente prezentate în timpul procedurii de extrădare

Alexander Adamescu, fiul omului de afaceri Dan Adamescu, a fost arestat preventiv în cursul lunii martie în Marea Britanie după ce o instanţă londoneză a constatat că acesta ar fi folosit acte false în timpul judecării procesului  de extrădare, anunţă Libertatea.ro, citând surse judiciare.
 
Conform sursei citate, actele ar fi fost prezentate ca fiind de la Administraţia Naţională a Penitenciarelor, dar de fapt ar fi fost falsificate de către omul de afaceri.

La solicitarea procurorilor, instanţa britanică a decis ca Adamescu să nu beneficieze de posibilitatea eliberării pe cauţiune, el fiind arestat preventiv. 

Potrivit Libertatea.ro, aprocedurile de extrădare în cazul acestuia s-au accelerat, iar Adamescu jr. ar putea fi adus curând în România.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.