Sorina Pintea, ministrul Sănătăţii, a declarat miercuri că, în şedinţa de Guvern de joi, va fi aprobat regulamentul sporurilor, care sunt de până la maxim 85%.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Mâine, în şedinţa de Guvern, propunem spre aprobare regulamentul sporurilor, anexele 1 - 9, care sunt publicate în transparenţă decizională pe site-ul ministerului. Din acest moment, de la 1 martie, acest regulament va fi aplicabil pentru salariile angajaţilor din Sănătate”, a declarat Sorina Pintea.

Ea a punctat că acesta prevede diverse procente de sporuri pe diverse categorii de personal, diverse specialităţi. „Plafonarea de 30% este cuprinsă în Legea 153 a salarizării. În regulamentul pentru sporuri au fost negociate cu sindicatele, pe diverse categorii, sporurile corespunzătoare. Ele sunt până la maxim 85%, pentru că se aplică la o bază mai mare, la cea din ianuarie 2018”.

Pintea a confirmat aprobarea regulamentului în şedinţa de joi.

„Am spus că această lege ne ajută să menţinem medicii în ţară. Sistemul are nevoie de medici pentru a avea un act medical de calitate. Acum, probabil există nemulţumiri. Care vor fi rezolvate pe parcurs. Eu le-am cerut să aibă răbdare pentru 2018, să aibă răbdare să vadă fluturaşii de salarii. Pentru personalul medical, salariile cresc. Salariile brute, încadrările până în 170%, salariile nete, 80-85%. Sunt situaţii şi de 100%”.

Ea a afirmat şi că salarile unora dintre medici vor ajunge la 4.000 de euro. „Salariul net al unui medic, Terapie Intensivă, gradaţie 5, la un număr minim de gărzi - 3 - ajunge la 13.000 de lei, iar la 7 gărzi, la 19.047 de lei”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.