Forma finală a declaraţiei unice a fost definitivată, iar formularul care va permite plata online va apărea în 16 mai, a declarat marţi ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Declaraţia unică, care va comasa şapte declaraţii, între care şi Formularul 600, va simplifica procedurile în cazul persoanele fizice care plătesc impozitul pe venit, CAS şi CASS.

”Declaraţia acum este în varianta ei finală. Săptămâna aceasta o vom afişa pe site-urile tuturor instituţiilor publice. Formularul online va apărea pe 16 mai”, a spus Teodorovici, la Antena 3.

Ministrul a spus că, până la finalul anului, Fiscul vrea să facă şi o aplicaţie care va permite plata contribuţiilor de pe dispozitivele mobile.

Teodorovici a subliniat că declaraţia unică nu aduce nimic în plus în ceea ce priveşte numărul de taxe sau cuantumul lor.

Ministrul a reiterat că un contribuabil poate beneficia de o reducere de 5% a contribuţiilor plătite către stat dacă plăteşte anticipat până la finalul anului şi încă 5% dacă depune declaraţia unică online, reducerea totală fiind de 10%.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.