Preşedintele Parlamentului Republicii Moldova, Andrian Candu, a afirmat, marţi, la şedinţa solemnă a Parlamentului României, că sunt unii din afară care vor să decidă în locul locuitorilor din Moldova unde să meargă şi ce trebuie să facă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”La 100 de ani de la Actul Unirii, din păcate, avem de- a face cu unii care vor să decidă în locul nostru unde să mergem şi ce trebuie să facem. Presiunile politice şi economice venite din afară încearcă să distorsioneze valorile româneşti din ţara noastră. Unitatea dintre Republica Moldova şi România este prin limbă, tradiţie şi credinţă comună”, a afirmat Andrian Candu.

El a susţinut că Republica Moldova are nevoie de o Românie puternică.

”Nu trebuie să ne fixăm pe divergenţe de perspective şi opinii. Ceea ce este absolut vital pentru palma de Pământ care se numeşte Moldova ţine de consensul pe care ni-l dorim să îl avem din partea clasei politice româneşti cu privire la caracterul privilegiat al relaţiilor noastre şi susţinerea integrării europene ca unica opţiune de civilizaţie şi dezvoltare. Acesta ar trebui să fie un efort de echipă. (...) România trebuie să rămână cel mai fidel, solid şi onest partener al Chişinăului pe traseul său european. Nu mai avem timp să batem pasul pe loc, să ratăm ocazii, să ne pierdem în polemici sterile, pentru că cu cât societatea noastră este mai divizată, cu atât ne lipsim mai mult de şansa şi perspectivele unei modernizări rapide”, a mai afirmat preşedintele Republicii Moldova.

Andrian Candu a menţionat că în trecut în relaţia oficială bilaterală au existat neînţelegeri.

”Dragi colegi, de multe ori relaţia moldo-română cea oficială, nu între oameni, a făcut ca în loc să ne apropie, să ne îndepărteze. Au existat prejudecăţi şi clişee atât la Chişinău, cât şi la Bucureşti, însă mă bucur enorm că acum, astăzi, avem o relaţie firească, matură şi caldă, bazându-se pe valori şi interese comune. Avem o colaborare bilaterală temeinică”, a spus Candu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.