Astăzi, 27 martie 2018, Ziua Unirii Basarabiei cu România, este, pentru prima dată, oficial, zi de sărbătoare naţională în România. Iniţiativa legislativă devenită lege anul trecut, prin votul majorităţii deputaţilor, aparţine deputatului Eugen Tomac, preşedinte executiv al Partidului Mişcarea Populară.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Sunt nespus de mândru că ziua de 27 martie este celebrată pentru prima dată aşa cum se cuvine, ca zi de sărbătoare naţională. Este primul an în care avem această onoare şi am încrederea că o vom trata ca atare. Basarabia a fost prima provincie care a decis Unirea cu România, deschizând astfel drumul spre săvârşirea Marii Uniri. Faptul că această premieră are loc chiar astăzi, ziua în care se împlinesc 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu România, este cu atât mai onorant”, a declarat Eugen Tomac.

Proiectul de lege iniţiat de deputatul Eugen Tomac, preşedintele executiv al Partidului Mişcarea Populară, privind instituirea Zilei de 27 martie, Ziua Unirii Basarabiei cu România ca zi de sărbătoare naţională a fost adoptat la 14 martie 2017, de plenul Camerei Deputaţilor, cu 260 de voturi „pentru” şi un vot „împotrivă”.

„Mă bucur că toate partidele politice au înţeles importanţa acestui gest şi au votat anul trecut proiectul de lege pe care l-am propus în acest sens. A fost un vot istoric, un gest de minimă recunoştinţă pentru cei care au luptat pentru limba română, pentru cei care şi-au sacrificat viaţa pentru România întreagă”, a adăugat liderul deputaţilor PMP.

Legea 36/2017 pentru declararea zilei de 27 martie - Ziua Unirii Basarabiei cu România ca zi de sărbătoare naţională a fost promulgată la 27 martie 2017 de către preşedintele României, Klaus Iohannis şi a fost publicată în Monitorul Oficial nr. 214 din 29 martie 2017.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.