Deficitul de forţă de muncă de pe piaţă trezeşte creativitatea specialiştilor de resurse umane : angajatorii extind pachetele de beneficii, oferind tichete şi carduri cadou de Paşte nu doar salariaţilor, ci şi fiecărui copil minor al acestora.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

O facilitate fiscala existentă de mai mulţi ani revine anul acesta mai puternic decât oricând în atenţia specialiştilor în HR : de Paşte, ca şi de Crăciun sau 1 iunie, tot mai mulţi angajatori vor acorda tichete şi carduri cadou atât salariaţilor, cât şi copiilor minori ai acestora.

Tichetele cadou oferite de Paşte sunt scutite integral de impozit pe venit şi de contribuţii sociale, atunci când sunt oferite angajaţilor, în limita a 150 de lei acordaţi fiecărui angajat şi fiecărui copil minor al acestuia.

De exemplu, un angajat care are 2 copii minori poate primi de la angajator tichete cadou în valoare de 450 lei, adică 150 lei/beneficiar, scutiţi de contribuţiile sociale şi impozitul pe venit.

Conform estimărilor Edenred, cel mai mare emitent de tichete de beneficii extra-salariale, numărul companiilor care intenţionează să acorde tichete cadou pentru angajaţi şi pentru copiii acestora, cu ocazia sărbătorilor de Paşte, va creşte cu până la 30%

«Sărbătorile de Paşte reprezintă una dintre cele mai importante ocazii din an în care companiile aleg să ofere tichete cadou, acestea putând fi în valoare de până la 150 lei, atât în beneficiul angajaţilor, cât şi pentru fiecare copil minor al acestora. Pe lângă beneficiile care ţin de  « employer branding » şi memorabilitate, alegerea companiilor este bazată atât pe eficienţa financiară, cât şi pe eficienţa logistică -  tichetele cadou sunt scutite integral de taxe şi impozite, iar Edenred livrează tichetele direct la punctele de lucru ale companiilor, în 24 de ore. Astfel, salariaţii pot beneficia rapid de tichetele cadou pentru a achiziţiona alimente pentru masa de Paşte, cadouri pentru cei dragi sau alte produse sau servicii utile, din cea mai variată reţea de comercianţi parteneri, distribuiţi la nivel naţional », declară Dana Sîntejudean, Director General al Edenred România si Moldova, cea mai mare companie emitentă de tichete şi carduri de beneficii.

Tichetele cadou sunt deductibile pentru companiile angajatoare, fiind încadrate la cheltuieli sociale, al căror plafon de deductibilitate este de 5% din fondul total de salarii.

Oferite în beneficiul partenerilor de afaceri, tichetele şi cardurile cadou pot fi încadrate pe linia de cheltuieli de protocol şi sunt deductibile (în limita a 2% din profitul contabil) şi scutite de contribuţiile sociale.

Tichetele şi cardurile cadou emise de Edenred pot fi utilizate pentru a achiziţiona orice bun sau serviciu, din cea mai extinsă reţea de comercianţi parteneri, de la îmbrăcăminte, încălţăminte, bijuterii, cosmetice, până la electronice, cărţi sau alimente. Reţeaua de magazine partenere include comercianţi din toate ariile de comerţ, pe întreg teritoriul ţării.

În România, Edenred deserveşte peste 35.000 de companii-client şi 1 milion de utilizatori pentru tichete şi carduri de masă Ticket Restaurant®, tichete cadou,  carduri cadou, tichete de creşă, vouchere de vacanţă, tichete sociale, precum şi carduri preplătite pentru cheltuieli de afaceri. Cu un volum emis de peste 26 de miliarde de euro anual la nivel mondial, Edenred este cel mai mare emitent de tichete şi carduri preplătite de beneficii extrasalariale atât în România, cât şi internaţional.

▬▬

Edenred este  liderul mondial in solutii tranzactionale pentru companii, angajati si comercianti, cu un volum de business de peste 26 miliarde euro generat in 2017, din care 78% prin solutii digitale. Fie ca sunt derulate prin aplicatii mobile, platforme online, carduri sau tichete, toate aceste solutii inseamna putere de cumparare crescuta pentru angajati, costuri optimizate pentru companii si venituri mai mari pentru comerciantii parteneri.

Portofoliul Edenred este construit in jurul a trei linii de business:

  • Beneficii pentru angajati (Ticket Restaurant®, Ticket Alimentación, Ticket Plus, Nutrisavings etc.)
  • Solutii pentru flote si mobilitate (Ticket Log, Ticket Car, UTA, Ticket Empreserial, etc.)
  • Solutii complementare, inclusiv plati corporative (Edenred Corporate Payment), solutii de incentivare si recompensare (Ticket Compliments, Ticket Kadéos) si solutii pentru programe publice sociale.

Grupul reuneste intr-o retea unica 44 de milioane de angajati, 770.000 de companii si institutii publice si 1.5 milioane de comercianti parteneri.

Listata la bursa Euronext Paris sub indexul CAC Next 20, Edenred activeaza in 45 de tari, avand aproape 8.000 de angajati.

Logo-urile si celelalte denumiri comerciale mentionate sau afisate in acest comunicat de presa sunt marci inregistrate ale Edenred SA, ale subsidiarelor sale sau terte parti. Folosirea lor nu este permisa pentru scopuri comerciale fara acordul prealabil al proprietarilor.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.