Remington Outdoor, unul dintre cei mai mari producători de arme din Statele Unite, a solicitat intrarea în faliment, pentru a încheia un acord cu creditorii, pe fondul creşterii presiunilor publice pentru un control mai strict al armelor, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Directorul financiar al Remington, Stephen Jackson, a afirmat în documente depuse în justiţie că vânzările companiei au scăzut semnificativ în ultimul an şi că aceasta are dificultăţi să îşi respecte obligaţiile faţă de creditori.

Remington, cel mai vechi producător de arme din Statele Unite, a anunţat în februarie că îşi va reduce datoriile cu 950 de milioane de dolari într-un acord prin care controlul asupra companiei va fi transferat creditorilor.

Compania intenţionează să încheie procedura falimentului cel mai devreme pe 3 mai, arată documentele depuse în justiţie.

Solicitarea pentru declararea falimentului survine după atacul armat care a avut loc pe 14 februarie la un liceu din Parkland, Florida, soldat cu 17 victime, care a dus la declanşarea unei campanii intense pentru controlul armelor.

Sâmbătă, sute de mii de tineri americani au participat la unele dintre cele mai ample demonstraţii anti-arme care au avut loc în Statele Unite în ultimele decenii, cerând parlamentarilor şi preşedintelui Donald Trump să ia măsuri.

Companii şi retaileri mari din SUA au luat unele măsuri pentru a restricţiona vânzările de arme de foc.

Citigroup a anunţat săptămâna trecut că va cere clienţilor noi din sectorul comerţului cu amănuntul să vândă arme de foc doar cumpărătorilor care sunt verificaţi şi să interzică vânzările de arme cu încărcătoare de capacitate mare.

Citi a mai anunţat că restricţionează vânzările pentru cumpărătorii cu vârste de sub 21 de ani, măsură adoptată şi de alţi retaileri mari, în timp ce lanţul de magazine Fred Meyer, al grupului Kroger, va sista complet vânzările de arme de foc.

Cerberus Capital Management, fondul privat de investiţii care controlează Remington, va pierde dreptul de proprietate asupra acesteia, în cadrul procedurii de faliment.

Creditorii Remington, care, potrivit unor surse, ar include Franklin Templeton Investments şi JPMorgan Asset Management, vor schimba datoriile cu acţiuni Remington.

Creditorii au încheiat acordul de reducere a datoriilor înainte de atacul din Parkland, fiind neclar dacă unii dintre ei s-au retras.

După ce o armă Remington Bushmaster a fost folosită într-un atac de la o şcoală din Sandy Hook, Connecticut, în 2012, în care au fost ucişi 20 de copii şi şase adulţi, Cerberus a încercat fără succes să vândă Remington, cunoscută la momentul respectiv ca Freedom Group.

Vânzările Remington şi ale altor producători de arme au scăzut în ultimul an, chiar dacă temerile legate de introducerea unor legi mai stricte referitoare la arme s-au atenuat.

Directorul general al American Outdoor Brands, producătorul armei Smith & Wesson folosită în atacul din Parkland, a declarat pe 1 martie că unii comercianţi de arme au raportat creşteri ale vânzărilor după atacul de la şcoala din Florida.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.