Grupul senatorilor UDMR a votat luni în favoarea proiectelor de modificare a legilor de organizare a justiţiei, având în vedere faptul că adoptarea acestor modificări înseamnă includerea deciziilor Curţii Constituţionale în prevederile legilor, susţin reprezentanţii UDMR.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"CCR a formulat o decizie în care enumeră punctele unde aceste legi trebuie modificate pentru a corespunde legii fundamentale a statului, iar Parlamentul are datoria de a efectua corecturile de rigoare", susţine UDMR.

Plenul Senatului, în calitate de for decizional, a adoptat luni cele trei legi ale Justiţiei - Legea 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, Legea 304/2004 privind organizarea judiciară şi Legea 317/2004 privind organizarea şi funcţionarea Consiliului Superior al Magistraturii (CSM). PNL a anunţat că le va ataca din nou la Curtea Constituţională.

Astfel, după punerea articolelor în acord cu deciziile CCR, Legea 303/2004 a fost adoptată cu 83 voturi "pentru" şi 36 devoturi "împotrivă", iar Legea 304/2004 a fost adoptată cu 83 de voturi "pentru”, 35 de voturi "împotrivă” şi o abţinere. Legea 317/2004 a fost adoptată cu 82 de voturi "pentru”, 36 de voturi "împotrivă” şi o abţinere, iar 

În urma amendamentelor adoptate, legile Justiţiei nu au suferit modificări de fond faţă de forma adoptată de Camera Deputaţilor.

PNL a anunţat luni, după raportul final dat de comisia specială care a modificat legile justiţiei, că le va ataca din nou la Curtea Constituţională, acuzând că şedinţa comisiei a fost „sub imperiul grabei şi al superficialităţii”.

Cele trei legi vor merge la preşedintele Klaus Iohannis pentru promulgare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.