Trei bărbaţi cu vârste între 25 şi 39 de ani, din Târgu Mureş, suspectaţi că ar fi pătruns în nouă apartamente din Galaţi, de unde ar fi sustras bani şi bijuterii, cauzând un prejudiciu de 12.000 euro şi 52.000 lei, au fost arestaţi preventiv, în urma unei acţiuni de prindere în flagrant derulată de poliţişti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat transmis luni de IPJ Galaţi, cei trei bărbaţi, toţi din municipiul Târgu Mureş, sunt suspectaţi că în perioada 15-24 martie, folosind un dispozitiv ce imită cheia de yală, ar fi pătruns în nouă apartamente din Galaţi, de unde ar fi sustras bani şi bijuterii, prejudiciul estimat fiind de 12 000 euro şi 52 000 lei.

În urma cercetărilor s-a stabilit că cei trei pătrundeau în locuinţele vizate în intervalul orar 12.00 – 16.00, fără a răvăşi bunurile din interior şi încuind la plecare uşa cu acelaşi dispozitiv utilizat pentru a o descuia.

Pe 24 martie, poliţiştii au organizat o acţiune de prindere în flagrant şi au blocat în trafic autoturismul pe care cei trei l-au folosit pentru a se deplasa de la locul faptei. Asupra lor au fost găsite sumele de 8.900 lei şi 250 euro, bani sustraşi cu puţin timp înainte, dintr-un apartament al unui bloc situat pe strada Traian. De asemenea, a fost găsit şi dispozitivul folosit pentru deschiderea uşilor, precum şi instrumentele adiacente acestuia.

Cei trei au fost duşi la sediul poliţiei pentru audieri, fiind reţinuţi pe bază de ordonanţă pentru 24 de ore. În cursul zilei de duminică, ei au fost prezentaţi judecătorului de drepturi şi libertăţi, care a dispus arestarea lor preventivă pentru o perioadă de 30 de zile. În faţa instanţei, bărbaţi au recunoscut săvârşirea a patru dintre fapte.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.